COMMEMORACIÓ DE L'ANY VALL AMB MOTIU DELS 100 ANYS DEL NAIXEMENT DE L'ARTISTA FELIP VALL I VERDAGUER

Dimecres, 24 de febrer de 2016 a les 11:50

Enguany es celebra el centenari del naixement de Felip Vall i Verdaguer (Tona, Osona, 26 de maig 1916 - Vic, Osona, 5 d'agost de 2012). Personatge que va destacar com a pintor, decorador i dibuixant català, especialitzat en pintura mural, a més d’arqueòleg, historiador i en definitiva erudit local.

El 26 de maig de 1916 naixia a Tona, el pintor, decorador i dibuixant Felip Vall i Verdaguer. Estudia batxillerat a Mataró i amplia els seus coneixements a Barcelona, a l’escola Superior d’Arquitectura, a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi i a l’Escola Industrial, també a Paris a l’Ecole de Beaux-Arts. Entre les seves influències artístiques destaquen Josep Maria Marquès i Puig, Joaquim Mir i de forma especial Josep Maria Sert.

El proper divendres 26 de febrer de 2016 s'inicia oficialment l'Any Vall, amb l'acte inaugural a la sala de plens de l'Ajuntament que consistirà amb un taula rodona sobre l'artista i en la que hi participaran Vicenç Pascual, historiador, Miquel Ylla-Català, del Patronat d'Estudis Osonencs, Josep Benet, de l'Agrupació Pessebre Vivent de Tona, Pilar Vall, neboda de Felip Vall i Imma Mestres, directora del Camp de les Lloses i serà moderada per l’historiador Carles Puigferrat.

A més, entre els actes programats, hi ha una exposició de pintures i dibuixos a la Sala d'exposicions Can Sebastià, la conferència "El Felip Vall arqueòleg: reflexions sobre l'evolució de l'arqueologia, de la primera meitat del segle XX al primer quart del segle XXI", la marató de Vikipèdia (inscripcions a la Biblioteca) i una visita guiada per Tona amb la inauguració d'una placa commemorativa de l'Any Felip Vall.

Podeu consultar el programa d'actes al document adjunt.

Darrera actualització: 24.02.2016 | 11:55