A CEGUES NO MOLA

Dimarts, 19 de juliol de 2016 a les 12:54

La Mancomunitat La Plana presenta la Campanya de sensibilització i prevenció en el consum de drogues i les conductes abusives i masclistes.

Aquest dimarts al migdia es va presentar la nova campanya ‘A cegues no mola’, una acció transversal entre el Servei de Joventut i el programa d’Igualtat de la Mancomunitat La Plana.

La presentació va comptar amb la participació del Sr. Lluís Verdaguer, president de la Mancomunitat i la Sra. Maria Estrada de la Subdirecció General de Drogodependències. També la Sra. Ester Puig, coordinadora de Joventut i la Sra. Bet Pol, tècnica d’Igualtat de la Mancomunitat la Plana.

El programa “A cegues no mola” durant els primers anys tenia l’objectiu de fer prevenció i reducció de riscos en matèria de drogues en el context de l’oci nocturn, i més concretament, a actes adreçats al públic jove durant les festes majors. Al llarg d’aquests anys s’han realitzat un total de 26 intervencions a l’estand situat a les festes (Festes d’estiu i/o carnaval) dels següents pobles: Balenyà, Tona, Taradell, Santa eulàlia de Riuprimer, Sant Miquel de Balenyà, Seva i Viladrau.

És a partir del 2015 que es treballa transversalment amb el programa d’Igualtat i s’incorpora la prevenció i sensibilització en conductes abusives i masclistes.

Les accions d’aquesta campanya s’estructuren en tres eixos, la prevenció, la sensibilització i la intervenció. En destaquen les següents:
1. Estand en espais d’oci nocturn amb personal tècnic per donar informació als joves, amb accés gratuït a ampolles d’aigua etiquetades amb el missatge de la campanya durant els actes festius, dispensació gratuïta de preservatius, tests d’alcoholèmia, atenció a persones que han patit assetjament; etc.
2. Formació, sensibilització i dotació de recursos als professionals i/o altres agents que intervenen amb joves (tècnics de cultura i joventut, entitats, educadors socials, entre d’altres).
3. Campanya gràfica enfocada a 3 temàtiques: consum de drogues, civisme i violència.
4. Full de recomanacions al personal de barres i/o organitzadors de les festes: ‘A l’altre banda de la barra’.
5. Taller de còctels sense alcohol, dins de la programació de les activitats d’estiu.

La campanya consta de 7 pòsters i 7 adhesius i també 2 pancartes. Tres d’aquests se centren amb consum de substàncies, 1 en el civisme i tres més en les conductes abusives i masclistes. Volen transmetre missatges informatius, però no prohibitius, que convidin a la reflexió.

S’ha dissenyat una pancarta amb l’eslògan “El sexisme no està convidat a la festa”, que mostra el compromís dels Ajuntaments de la Mancomunitat La Plana entorn la prevenció i sensibilització en conductes abusives i masclistes. Amb això volem despertar consciències i que tots i totes ens sentim responsables davant d’una situació de violència.

Per aquesta campanya es compta amb el suport que ofereix la Direcció General de Joventut, la Subdirecció general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de la Dona i també la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 19.07.2016 | 13:02

Imatges