LA DIVERSITAT CULTURAL A TONA A TRAVÉS DE LES VÍDEOENTREVISTES DEL PROJECTE "PERFILS"

Divendres, 16 de juny de 2017 a les 12:01

El projecte “Perfils, Apropament al fet migratori” del curs 2016-2017 ha comptat amb la participació de 60 de l’Escola Vedruna de Tona de 2n d’ESO.

També hi han participat 31 persones procedents de 20 països diferents i que actualment resideixen a la comarca d’Osona, majoritàriament a Taradell i Tona. Aquests països són
Argentina, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Escòcia, Estats Units d’Amèrica, França, Geòrgia, Holanda, Hondures, Marroc, Mèxic, Nigèria, Perú, República Dominicana, Romania, Tailàndia, Ucraïna, Uruguai i Veneçuela.

Aquest és un projecte educatiu centrat en la interculturalitat i el coneixement de la diversitat cultural impulsat per la Mancomunitat La Plana i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya i que també s'ha desenvolupat al municipi de Taradell.

Es va iniciar el mes desembre de 2016 i ha acabat el maig de 2017 i durant aquests mesos s’han desenvolupat diverses sessions, en formats diferents, tant dins com fora de les aules. Per una banda s’han dut a terme xerrades i dinàmiques a les aules a càrrec de l’entitat Irènia entorn les dades i causes socials, demogràfiques i econòmiques del fet migratori, com també sobre els estereotips i prejudicis que envolten la immigració i el nostre dia a dia.

Els mateixos alumnes són el que han portat a terme la part més pràctica del projecte fent un apropament personal a diverses experiències migratòries a través de conversesentrevistes. Aquestes entrevistes han estat enregistrades i editades per una professional per més tard poder-les visualitzar i compartir amb la resta de companys i companyes a les aules.

El resultat final ha estat recollit en un DVD el qual compta amb totes les entrevistes realitzades i està disponible a les biblioteques de Taradell i Tona. Així mateix, també es poden
veure les converses enregistrades a través del canal de YouTube de la Mancomunitat La Plana.

Tal i com es va fer l’any passat, totes les entrevistes s’han pogut visualitzar a les Biblioteques de Taradell i Tona del 19 al 27 de maig en motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural (21 de maig).

Un any més, totes les persones implicades en la coordinació i execució del projecte es mostren molt satisfetes per l'experiència que ha suposat tot el procés de creació de les vídeo entrevistes i fan un reconeixement especial a les persones que han compartit part de les seves vides, a tots i totes les alumnes pel seu esforç i a l'entusiasme del professorat implicat.

Darrera actualització: 12.07.2017 | 09:13

Imatges

Projecte perfils 2017 Projecte perfils 2017