Joves 'tutors' de l'Institut de Tona forment a gent gran en noves tecnologies

Dimecres, 13 de desembre de 2017 a les 00:00

Aquest mes de novembres s’ha realitzat la 3a edició del projecte intergeneracional “Tots som joves, tots som grans”, impulsat per l’Institut del municipi i amb el suport de l’Ajuntament i la Mancomunitat La Plana.

Aquest projecte comunitari d’aprenentatge i servei, ha esdevingut un projecte educatiu amb una utilitat clarament social: durant 4 sessions els joves de 4rt d’ESO han format a 16 persones grans en noves tecnologies. 

Les demandes principals per part de la gent gran participant eren aprendre a fer funcionar els smartphones, els ordinadors portàtils i les tauletes, i així poder apropar-se una mica més al món de les TIC, internet i la comunicació instantània. 

Durant l’activitat cada persona gran ha tingut un o dos joves “tutors” que l’han guiat per tal de poder adquirir els nous coneixements. 

Aquest projecte permet, a part de treballar continguts específics, fer èmfasi en aspectes més vinculats als processos, les competències, les habilitats i els valors. La relació que s’ha establert entre els dos col·lectius ha estat molt enriquidora. 

Per part dels dos col·lectius implicats, joves i grans, la valoració ha estat molt positiva, fet que reforça l’organització de noves edicions del projecte. 
 

Darrera actualització: 13.12.2017 | 11:28