LA CARTA DE L'ALCALDE - GENER 2019

Dilluns, 28 de gener de 2019 a les 00:00

Amigues i amics tonencs,

Durant la tardor de l’any passat, vam promoure una nova campanya mediambiental per recordar la necessitat de reciclar correctament les deixalles i fer bé el porta a porta. La campanya, anomenada ‘Soc Important’, pretenia fer entendre que, amb independència de l’edat, professió, procedència, etcètera de cadascú, tots som importants per a Tona perquè està a les nostres mans reciclar correctament, contribuir a mantenir net el poble i demostrar que ens l’estimem fent bé el porta a porta. D’aquesta manera, amb la suma de les petites aportacions de cadascú, podem fer una gran aportació al manteniment del medi ambient i a la millora de la imatge del poble. Us agraeixo la vostra col·laboració per fer possible aquests objectius que, a la fi, persegueixen una millora i un benefici per a tots i cadascun dels ciutadans de Tona.

En aquest sentit, avui us vull parlar d’un aspecte de civisme que perjudica molta gent i que caldria millorar notòriament. Em refereixo a l’incompliment de diversos preceptes de l’ordenança de tinença d’animals de companyia. Els principals incompliments són: portar deslligats els animals pels carrers, els sorolls (sobretot nocturns) d’alguns animals i, sobretot, permetre que orinin en propietats i immobles (públics o privats) i no recollir-ne els excrements de la via pública.

Amb aquesta carta, vull demanar explícitament a tots els propietaris d’animals de companyia, sobretot de gossos, el compliment d’aquestes normes de civisme i de respecte envers la resta de ciutadans. No hi ha dia que a l’Ajuntament no ens arribi alguna queixa al respecte, i molts ciutadans ens exigeixen que apliquem les sancions previstes en l’ordenança municipal. En alguns casos flagrants i greus ho hem fet, però aquest govern municipal prefereix convèncer abans que sancionar, i no renunciem a fer entendre a tothom la necessitat de complir les normes i fer que el civisme i el respecte imperin en totes les facetes de la nostra vida.

Entenem i compartim les bondats i els avantatges que per a moltes persones comporta tenir animals de companyia. Però siguem conscients de la responsabilitat que això comporta: d’una banda, cal tenir-ne cura de manera adequada; i, de l’altra, cal respectar l’espai públic i garantir el dret de la resta de ciutadans a poder caminar sense por de trepitjar les defecacions no recollides, o a poder descansar sense soroll de lladrucs.

Us demano la vostra màxima col·laboració per assolir l’objectiu de ser un municipi amb un comportament exemplar quant a la tinença d’animals de companyia i al civisme en general. Pensem-hi tots, si us plau: no creieu que tant els animals com les persones que vivim a Tona ens mereixem un espai públic net i agradable?; no penseu que val la pena que puguem passejar pel poble sense que les voreres semblin camps de mines?; no trobeu que això contribuiria a millorar el benestar i la qualitat de vida de tots els ciutadans de Tona? Depèn de tots nosaltres aconseguir-ho! Som-hi??

Vull acabar aquesta carta agraint-vos el que feu dia a dia per contribuir al manteniment i a la millora del nostre poble i del nostre entorn; i us he de demanar, novament, la vostra col·laboració per ajudar-nos a combatre la falta de civisme i per eradicar comportaments inapropiats. Ben segur que tots hi sortirem guanyant!

Estic convençut que tots hi posarem el nostre gra de sorra i, per aquest motiu, us en dono les gràcies a l’avançada!

Ben cordialment,

Josep Salom i Ges
Alcalde
Tona, 20 de gener de 2019

Darrera actualització: 28.01.2019 | 11:23