PLE EXTRAORDINARI DE 7 DE MAIG DE 2020

Dilluns, 11 de maig de 2020 a les 12:00

Aquest ple, sol·licitat per Junts per Tona, va servir per debatre l'únic punt de l'ordre del dia que la mateixa formació va proposar: Estudi i debat del paquet de mesures fiscals, econòmiques, socials, sanitàries i comunicatives per ajudar a pal·liar els efectes catastròfics de la COVID-19 sobre la ciutadania de Tona.

Aquest paquet de mesures, presentat a la resta de regidors i regidores del ple pel regidor de Junts per Tona, Marc Poveda, té l’objectiu prioritari d’ajudar a pal·liar els efectes nocius del covid-19 entre la ciutadania de Tona . (consulteu-les totes al document adjunt).

Una vegada presentades les mesures l'alcalde Amadeu Lleopart, posa de manifest la dificultat de votar-les totes en bloc a conseqüència de que algunes d'elles no es poden portar a terme ja que no tenen un encaix amb la legalitat vigent. No obstant això, des de l'Equip d'Alcaldia consideren que algunes d'elles són molt interessants i hi estarien plenament d'acord en treballar-les conjuntament per fer-les possibles.

Després del debat generat, i les intervencions dels regidors i regidores de l'equip de govern per comentar les mesures proposades en funció de les àrees de govern, l'Equip d'Alcaldia exposa que donaria suport a les següents mesures i propostes:

- Creació d'una taula de coordinació local

- Obrir una línia d'ajuts a comerços i establiments per fer front als seus lloguers

- Elaboració d'un pla de reactivació econòmica per al teixit productiu i comercial

- Estudi de la viabilitat de les subvencions a entitats i al grup de voluntaris de Tona

- Mediació amb empreses de serveis essencials.

Més enllà d'aquestes mesures, es posa de manifest la necessitat de seguir treballant plegats per estudiar d'altres mesures que poden ser necessàries en un futur.

El resultat de la votació, després dels vots favorables dels regidors i regidores de Junts per Tona i de l'abstenció de la resta de regidors i regidores, és de 4 vots a favor i 8 abstencions, el que significa l'aprovació de l'estudi del paquet de mesures per ajudar a pal·liar els efectes de la COVID19.

Darrera actualització: 11.05.2020 | 17:56