PLE ORDINARI DE 4 DE JUNY DE 2020

Divendres, 5 de juny de 2020 a les 00:00

Ahir va tenir lloc el ple ordinari de data 4 de juny de 2020, el tercer ple que s'ha portat a terme de manera telmàtica per la situació de crisi sanitària causada per la pandèmia del COVID-19.

L'ordre del dia estava format per els següents punts:

- Ratificació del Decret d'Alcaldia, de 22 de maig de 2020, d'autorització d'una major ocupació de l'espai públic que garanteixi l'ús de les mateixes taules i cadires autoritzades abans de la pandèmia, de tots els establiments autoritzats, sempre i quan es compleixin les condicions exigides per les autoritats competents.

Acord adoptat per unanimitat.

- Proposta d'acord de mesures executades i possibles del ple exttraordinari de 7 de maig de 2020.

La regidora Judit Sardà exposà, en base a l'informe jurídic emès pel secretari de la corporació, les mesures adoptables en base a la proposta del grup municipal de Junts per Tona en el ple extraordinari de data 7 de maig.

Els tres punts d'aquesta proposta d'acord són:

1.- Deixar sense efecte l'acord adoptat en el ple extraordinari de data 7 de maig de 2020 votat en bloc.

2.- Amb la voluntat de preservar algunes de les mesures orientades a pal·liar els efectes de la Covid-19 que són viables jurídicament adoptar les següents:

- Elaborar i promoure una campanya de foment del comerç de proximitat.

- Crear una comissió d'emergència local amb les representants del teixit comercial, empresarial i industrial del municipi, i amb representació de tots els grups municipals del consistori tonenc.

- Mediació amb les empreses de serveis per flexibilitzar el pagament dels rebuts de proveïdors que presten serveis essencials en aquells casos que suposin més vulnerabilitat per a les famílies de Tona.

- Sol·licitar a la Diputació de Barcelona la condonació de la quota anual a l'ORGT pels serveis de recaptació.

- Sol·licitar a la Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i al Govern de l'Estat Espanyol l'obertura de línies d'ajut econòmic per a les administracions locals.

A més, crear un grup de treball, format per membres de les forces amb representació política a l'Ajuntament de Tona, a fi de compartir la informació recollida sobre la situació de les entitats locals.

3.- Facultar l'alcaldia Presidència o a qui es delegui, perquè pugui executar de manera immediata els punts 3, 4 i 5 del punt anterior.

Tanmateix, es deixà constància de les mesures que es proposaven i ja s'estaven portant a terme. (Podeu consultar-les al document adjunt a aquesta notícia)

Acord adoptat amb els vots a favor d'Aixequem Tona, ERc Tona i PSC Tona. Junts per Tona hi vota en contra.

- Modificació de la Relació de llocs de Treball 13-2020.

Acord adoptat per unanimitat.

- Moció de suport als treballadors i treballadores de Nissan. (podeu consultar-la al document adjunt a aquesta notícia)

Acord adoptat per unanimitat.

 

Darrera actualització: 09.06.2020 | 13:37