|
 

Festa Major d'Estiu 2017

FESTA MAJOR D'ESTIU 2017

Amigues i amics tonencs!

Em fa molta il•lusió presentar-vos el programa de la festa major d’aquest any, en el qual hem estat treballant les últimes setmanes perquè sigui ben atractiu, divers i de qualitat. No hi falten els elements tradicionals i consolidats de cada any, com el pregó de festa major, el concert, les sardanes i el confeti amb l’Orquestra Maravella, les havaneres (aquest any la 2a edició amb el nou format de Festival), els balls d’envelat, els espectacles infantils, els concerts joves a les Feixetes, el correfoc, el concert del diumenge al camp de les Lloses, les diverses activitats esportives, el torneig de futbol fang, etcètera. Però també s’hi incorporen novetats com el Cinema en Remull i, especialment, la nova proposta del Punt Jove (Regidoria de Joventut) del Magnum Festum, amb el pregó romà, la gimcana d’humor romà, etcètera.

El gruix de l’organització i de la programació de la festa major és a càrrec de la Regidoria de Cultura i Festes, però valorem molt positivament que hi hagi altres serveis de l’Ajuntament (especialment Joventut i Esports) que també hi participin activament amb l’organització d’actes de les seves àrees. Així mateix, l’Àrea de Seguretat Ciutadana hi té un paper destacat perquè –entre els agents de la Policia local, els col•laboradors de Protecció Civil i la seguretat privada contractada per l’Ajuntament- garanteixen la seguretat, la mobilitat i l’ordre. També cal destacar la implicació imprescindible de l’Àrea de Manteniment i Serveis perquè els companys de la brigada municipal són els responsables de tenir a punt els entarimats, les cadires, l’enllumenat, les tanques, etc., per al correcte funcionament de tots els actes. Sense oblidar la gran tasca que ens brinda el servei de neteja de la Mancomunitat! També és molt important la feina de l’Àrea de Comunicació... Ja veieu, doncs, que la festa major és quelcom que implica tot l’Ajuntament i tot el poble. Gràcies a l’avançada a tots!!

Però no s’acaba aquí. He de ressaltar i agrair també la implicació d’algunes entitats i associacions que també col•laboren amb la festa major, ja sigui ajudant i participant de diverses maneres, o bé organitzant algunes de les activitats que trobareu en aquest programa de mà. Ens agrada aquesta participació i col•laboració perquè fa que la festa major sigui realment de tot el poble, rica i diversa. Per això, en cada activitat s’especifica qui n’és l’organitzador (si no diu res, vol dir que l’organitzador és la Regidoria de Cultura i Festes). A tots també moltes gràcies.

Totes les activitats programades per la festa major estan pensades per fer-se a l’exterior. Per tant, lamentablement, si algun dia plou s’haurà de suspendre l’activitat en qüestió. Excepcionalment, algun acte, en cas de pluja, es podrà fer a la Canal perquè l’assistència prevista s’ajusta a l’aforament de la sala. Aquests casos estan indicats en el programa. Però penseu que aquest any no podem disposar del pavelló d’esports perquè s’hi estan fent unes obres de millora i reforma molt necessàries que només es poden fer a l’estiu, ja que durant la resta de l’any els clubs es troben en mig de les competicions de lliga. Esperem, doncs, que no plogui; però si ho fa, us demano que entengueu la situació, ja que no tindrem més remei que suspendre l’activitat perquè no disposem de cap més espai que pugui acollir actes de gran afluència de públic.

Finalment, vull demanar civisme, respecte i prudència a tothom. La festa major és una oportunitat per compartir amb els nostres amics, familiars, conciutadans, etc., moments agradables, de diversió, de gaudi. Són uns dies d’una certa disbauxa, dies de gaudir i de passar-ho bé. Però tinguem en compte que el límit d’això és el respecte pels drets de tots els veïns, per les propietats i el mobiliari, tant públic com privat. Siguem cívics! Sapiguem respectar-nos els uns als altres. Tinguem prudència en el consum d’alcohol i gaudim de la festa amb seny. La festa major de Tona ja fa anys que és un referent a la comarca per moltes coses positives. Fem, entre tots, que també siguem un referent en respecte i civisme!!

Us animo, doncs, a gaudir de la festa major, de les propostes que us oferim, del bon ambient!

Us desitjo molt bona festa major i molt bon estiu!!

Una abraçada!!
Josep Salom i Ges


Last update 25.07.2017 | 12:42