CARTA DE L'ALCALDE DEL MES DE GENER

Divendres, 12 de gener de 2018 a les 00:00

Amigues i amics tonencs,

Amb motiu del canvi d’any, us vull adreçar unes línies per desitjar-vos que el 2018 sigui un bon any per a cadascun de vosaltres, i per a Tona en el seu conjunt. Que sigui un any que ens aporti prosperitat, feina, salut i oportunitats per a tothom; concòrdia i benestar entre tots els veïns de Tona; i a l’Ajuntament, la possibilitat de continuar ampliant i millorant els serveis municipals en benefici de tots els ciutadans del nostre poble. 

El 2017 ha estat, sens dubte, l’any més extraordinari de les últimes dècades per al nostre país. Extraordinari i convuls. El punt àlgid va ser l’1 d’octubre, quan es va celebrar el referèndum per a la independència de Catalunya, i les setmanes prèvies i posteriors. Va ser un moment excepcional en molts sentits, que recordarem tota la vida, perquè ha deixat una petjada molt fonda en cadascun de nosaltres, i també en el conjunt de la societat.

No vull entrar ara a valorar el que va passar, ni les conseqüències de tot plegat, o les perspectives de futur que tenim davant nostre com a país, perquè no és l’objecte d’aquesta carta i necessitaria molt més espai que aquest full. D’altra banda, em sembla que és ben coneguda la meva posició al respecte i el meu compromís personal i polític per la causa de l’emancipació, perquè estic convençut que Catalunya com a Estat independent tindria més i millors eines i recursos per atendre les necessitats del conjunt de la ciutadania i podríem garantir un futur millor per als nostres fills i néts. Però, abans que això, estic compromès amb la democràcia, ja que la forma més normal i civilitzada de resoldre els conflictes, en qualsevol país democràtic, és mitjançant les urnes. De fet, això és el que hem estat demanant durant anys: votar en un referèndum vinculant, comptar-nos per saber exactament què volen la majoria de ciutadans del nostre país, i exercir el dret a decidir que tenim com a ciutadans.

Com a representant d’un partit polític que defensa, democràticament i pacíficament, unes idees, he treballat -i ho continuaré fent- per contribuir a dur-les a la pràctica. Ara bé, com a alcalde de Tona, sóc ben conscient que no tothom té el mateix punt de vista sobre aquest tema i el meu deure és treballar de la mateixa manera per a tothom. Crec, honestament, que així ha estat fins ara, i faré tot el que estigui a les meves mans perquè continuï essent així en el futur. Tots els que vivim a Tona conformem el poble. Tots per igual, pensi el que pensi cadascú. I és molt important no perdre això de vista! Tots hem de respectar les idees dels altres, i garantir la convivència i la concòrdia per sobre de tot. Especialment en els mesos que vénen, perquè segons el rumb que prenguin els esdeveniments hi pot haver una certa tensió política i social. És responsabilitat de tots que això no ens passi a Tona.

En aquest sentit, vull agrair a tots els tonencs el capteniment exemplar i el fort sentit de poble que hem tingut al llarg de tots els mesos passats, el respecte mutu i la cohesió. En un poble, la cohesió i la convivència són el bé més preuat que hi ha, i no ho hem de perdre mai! Estic convençut que així seguirà sent en el futur. Com he dit abans, Tona el fem totes les persones que hi vivim, conjuntament, indistintament i amb la diversitat que tenim, i aquesta és la nostra grandesa! La veritat és que sempre m’he sentit orgullós del meu poble, però mai tant com ara. I crec que tots els tonencs, legítimament, ens en podem ben sentir, d’orgullosos. Fem entre tots que continuï així!

Moltes gràcies, de tot cor! I molt bon any 2018 per a tothom!!

Visca Tona i visca Catalunya lliure!!

Josep Salom i Ges

Alcalde

Darrera actualització: 12.01.2018 | 09:53