CARTA DE L'ALCALDE - NOVEMBRE 2018

Dilluns, 29 d'octubre de 2018 a les 00:00

Amigues i amics tonencs,

Amb la Carta de l’alcalde d’aquest mes, em fa molta il·lusió presentar-vos una iniciativa que representa un nou pas en el compromís i la voluntat de l’equip de govern d’avançar en els processos de participació ciutadana i d’apoderament de la societat civil en la presa de decisions sobre els afers col·lectius: la prova pilot de pressupostos participatius a Tona!

Ja fa uns mesos es va debatre i aprovar el reglament de participació ciutadana, que és l'eina jurídica a partir de la qual podrem desenvolupar les polítiques de participació en els diversos àmbits. I, posteriorment, hem creat la plataforma de participació, que és l’eina tecnològica per vehicular la participació ciutadana.

L’Ajuntament consignarà 50.000€, en el pressupost de 2019, que es destinaran al projecte que trieu els ciutadans de Tona. Del 26 d’octubre a l’11 de novembre detallarem els projectes que es podran votar. Us avanço les quatre propostes:

  1. Videovigilància. Instal·lar un sistema de videovigilància mitjançant càmeres als accessos principals de Tona per incrementar la seguretat ciutadana. Pressupost: 50.000€.
  2. Pipi-cans. Construir un nou pipi-can a la zona del centre i fer una millora dels dos pipi-cans ja existents. Pressupost: 20.000€.
  3. Cablejat de l’enllumenat nadalenc. Instal·lar un cablejat autònom per a la il·luminació nadalenca (estalvi energètic) i modernització de garlandes. Pressupost: 20.000€.
  4. Arbrat. Restituir part de l’arbrat mort o que està en mal estat a diferents espais del municipi. Pressupost: 30.000€

D’entre aquestes quatre propostes, en podreu triar una o dues que sumades no superin els 50.000€. Evidentment, l’Ajuntament es compromet a executar, durant el 2019, el projecte que resulti elegit.

Del 12 de novembre al 2 de desembre, tots els ciutadans que estigueu empadronats a Tona i hàgiu complert 16 anys abans de l’1 d’octubre de 2018 podreu triar quin o quins dels quatre projectes proposats considereu prioritari que es facin el 2019. Podreu votar de dues maneres:

  • Online. A la plataforma de participació ciutadana on només caldrà que us registreu i voteu.
  • Presencialment. A l’Oficina d’Atenció Ciutadana, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i dilluns i dimecres també de 16 a 19 hores. I als punts de votació que habilitarem durant la festa major de Sant Andreu (a la Canal, durant el concert; a la plaça Major, durant la fira d’entitats; i al pavelló, durant la fira Joc Joc). Penseu que haureu de mostrar el DNI.

Totes les persones que participeu a la votació, si ho voleu, entrareu en el sorteig d’un dinar (menú degustació) per a dues persones al restaurant Torre Simón, i un dinar (menú degustació) per a dues persones a l’Escola d’Hostaleria d’Osona.

El 9 de desembre, a les 12 hores, en un acte públic a la sala de plens de l’Ajuntament, donarem a conèixer el resultat del procés participatiu, sabrem quin és el projecte guanyador i coneixerem els guanyadors del sorteig dels dinars.

Us animo a prendre part en aquesta consulta. La vostra participació compta molt, ja que es tracta d’una prova pilot que ens ha de servir per difondre la plataforma de participació de Tona, que estrenem en aquesta ocasió; per valorar el funcionament i l’acceptació d’aquesta experiència; i, a partir d’aquí, per elaborar i desenvolupar un projecte participatiu de més abast i recorregut.

Gràcies a l’avançada per voler ser part d’aquesta iniciativa!

Ben cordialment,

Josep Salom i Ges

Darrera actualització: 29.10.2018 | 10:40