Jornades europees del patrimoni a Catalunya 2013

Dijous, 3 d'octubre de 2013 a les 11:06

El Camp de les Lloses ha participat dins de les jornades del patrimoni a Catalunya amb diferents activitats.

El pasat 28 de setembre es va portar a terme una jornada dedicada a la classificació i inventari dels materials arqueològics de les darreres campanyes. Els alumnes van aprendre a classificar les diferents produccions ceràmiques que documentem al jaciment.

L'endemà, dins la matinal de portes obertes, el públic va realitzar una visita guiada amb diferents tallers d'arqueologia i antropologia. Ot Ordeix ,estudiant d'arqueologia va dirigir el taller d'antropologia. El taller de tovots que es va realitzar a partir de les onze del matí va ser conduït per Roser Escuer acompanyada dels estudiants que participen a les excavacions del jaciment. El públic, quitxalla i persones més grans, van poder elaborar 10 tovots. La palla utilitzada per l'elaboració dels tovots era dels conreus del Camp dels Ametllers del Colomer que es va conrear en col·laboració amb l'Ecomuseu. Aquest tovots s'aprofitaran en els treballs de reconstrucció d'una paret de tovots de l'edifici I actualment en reconstrucció.
Així doncs, aquestes activitats són l'inici del projecte experimental d'arquitectura de terra que té com a objectiu final restituir una casa d'aquest assentament, un dels primers pobles romans a Catalunya, al solar. Un projecte d'arqueologia social i de participació i implicació ciutadana.

Per últim, desde la direcció del Camp de les Lloses, volem donar les gràcies a tots els alumnes i a les persones que van venir i participar a les jornades.

Darrera actualització: 24.10.2013 | 12:51