Centre d'Interpretació i Jaciment del Camp de les Lloses

La fundació estratègica del Camp de els Lloses es relaciona amb una cruïlla de camins. Els nivells més antics del jaciment daten entre el bronze final i el període preibèric (segles V III-V a.C).

L'ocupació més important des del punt de vista urbanístic data d'època romana tardorepublicana (s.II-I a.C), a la qual pertanyen la majoria dels edificis excavats. L'assentament es reconeix com un agrupament de cases amb funcions militars. Aquesta fase datada entre els anys 120 i 80 a.C es relaciona amb la construcció d'una via romana que comunicava la costa catalana amb l'interior travessant Osona. El jaciment també presenta ocupació entre els anys 25 a.C i 60 d.C, però respon ja probablement a una hisenda rural o vil·la.

El jaciment museïtzat, disposa d'un centre d'interpretació on s'explica la manera de viure dels pobladors d'aquest nucli habitat i s'exposen els materials documentats a l'excavació del jaciment i també la col·lecció d'arqueologia municipal de l'antic Museu Municipal de Tona.

-CLICA I CONSULTA LA CARTA DE SERVEIS DEL PARC ARQUEOLÒGIC EL CAMP DE LES LLOSES

El Jaciment i Centre d'Interpretació del Camp de les Lloses de Tona de la Xarxa Museus Osona a Vimeo.

Consulta els vídeos editats del Camp de les Lloses al seu Canal de Youtube.

Consulta amb vídeo el programa de La Mirada Tàctil del Camp de les Lloses.

Aquest programa de l'Oficina de Patrimoni Cultural, Delegació de Cultura.Àrea de Cultura, Educació i Esports. Diputació de Barcelona, treballa l’accessibilitat als continguts dels museus utilitzant el llenguatge de signes, braille, etc.. per arribar a tots els públics.

C/Pau Casals, 2 - 08551 Tona
Telèfon: 938 125 234
Adreça electrònica: campdeleslloses@e-tona.net
Lloc web: www.campdeleslloses.cat/
Horari:  
Dimarts i dijous de 9.30 a 13h i de 15h a 18h. Dissabtes i diumenges de 10h a 14h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 07.09.2023 | 13:23