PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2018

Divendres, 26 d'octubre de 2018 a les 00:00

 

L'AJUNTAMENT DE TONA POSA EN MARXA LA PROVA PILOT DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS!

L’Ajuntament de Tona pretén impulsar i afavorir la participació ciutadana i la transparència en els assumptes de competència municipal. En aquest sentit, s'Inicia un procés d’implementació dels pressupostos participatius amb l’objectiu de facilitar l’apoderament de la ciutadania.

El pressupostos participatius són un instrument previst pel Reglament de Participació Ciutadana, i la primera convocatòria d’aquest procés té dos objectius centrals; començar a construir aquest mecanisme de participació, i també implementar una plataforma de participació , una solució tecnològica integrada i útil posteriorment per diferents processos participatius.

Les bases reguladores de la Prova pilot de Pressupostos Participatius de Tona 2018 estableixen les regles d’aquest primer procés, que es tracta d'una prova pilot en la participació dels ciutadans i de les ciutadanes en la presa de decisions d'unes inversions en concret. A partir d’aquesta primera experiència s’elaborarà un projecte participatiu de més abast.

 

FUNCIONAMENT DE LA PROVA PILOT

L’Ajuntament consignarà 50.000€, en el pressupost de 2019, que es destinaran al projecte que escullin els ciutadans de Tona.

Del 26 d’octubre a l’11 de novembre es detallaran els projectes que es podran votar.

  1. Videovigilància: Instal·lar un sistema de videovigilància mitjançant càmeres als accessos principals de Tona per incrementar la seguretat ciutadana. Pressupost: 50.000€.
  2. Pipi -cans: Construir un nou pipi-can a la zona del centre i fer una millora dels dos pipi-cans ja existents. Pressupost: 20.000€.
  3. Cablejat de l’enllumenat nadalenc: Instal·lar un cablejat autònom per a la il·luminació nadalenca (estalvi energètic) i modernització de garlandes. Pressupost: 20.000€.
  4. Arbrat:  Restituir part de l’arbrat mort o que està en mal estat a diferents espais del municipi. Pressupost: 30.000€.
     

Del 12 de novembre al 2 de desembre, tots els ciutadans que estiguin empadronats a Tona i hagin complert 16 anys abans de l’1 d’octubre de 2018 podran triar quin o quins dels quatre projectes proposats consideren prioritari que es facin el 2019. Es podrà votar de dues maneres:

  • A la plataforma de participació ciutadana: http://www.tona.cat, on només caldrà registrar-se i votar.
  • A l’Oficina d’Atenció Ciutadana, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i dilluns i dimecres també de 16 a 19 hores. I als punts de votació que s'habilitaran durant la festa major de Sant Andreu (a la Canal, durant el concert; a la plaça Major, durant la fira d’entitats; i al pavelló, durant la fira Joc Joc). Caldrà mostrar el DNI per poder votar.

Totes les persones que participin a la votació, si ho volen, podran acceptar la seva participació en el sorteig d’un dinar (menú degustació) per a dues persones al restaurant Torre Simón, i un dinar (menú degustació) per a dues persones a l’Escola d’Hostaleria d’Osona.

El 9 de desembre, a les 12 hores, en un acte públic a la sala de plens de l’Ajuntament, es donarà a conèixer el resultat del procés participatiu, sabrem quin és el projecte guanyador i coneixerem els guanyadors del sorteig dels dinars.

 

Darrera actualització: 26.10.2018 | 13:53