AVANCEM CAP A LA IGUALTAT EFECTIVA DE GÈNERE DES DE LA MÚSICA QUE ESCOLTEM. BALLEM LLIURES I SENSE POR.

Dimarts, 11 de maig de 2021 a les 00:00

En el marc de la campanya de sensibilització i prevenció de les  violències masclistes  “Una mirada a les violències masclistes. Tona lliure de violències” que la regidoria de Feminismes i LGTBI està portant a terme aquest 2021, i amb l’objectiu d’avançar en la igualtat efectiva de gènere, l’ajuntament s’ha adherit a la campanya #BallemLliuresISensePor de l’Institut Català de les Dones.

Es tracta d’una iniciativa ben innovadora i original ja que es tracta d’una llista de reproducció de cançons titulada #BallemLliuresISensePor a la plataforma Spotify, adreçada a tota la ciutadania,  perquè pugui gaudir de la música amb cançons amb uns valors que permeten sentir-se còmode. Les lletres fomenten l'apoderament de les dones i rebutgen actituds masclistes, homòfobes i agressions sexistes, són lletres igualitàries i superen la cultura patriarcal i els estereotips sexistes sobre els cossos, la sexualitat i les relacions, i no deixen de banda l’esperit festiu, alhora que afavoreixen la visibilització de les dones com a artistes musicals. Així doncs aquesta selecció s’ha fet seguint el criteri de promoure un oci lliure de violències masclistes, una cultura musical lliure de sexisme i discriminació i el reconeixement i la promoció de les dones a la indústria musical.

Tothom pot participar proposant cançons per ampliar aquesta llista inicial de 100 cançons d’un gran ventall d’estil i d’artistes catalanes, nacionals i també internacionals. S’hi poden trobar temes de Sara Hebe, Ana Tijoux, Tremenda Jauría, Clara Peya, Maio o Tribade, Bad Gyal, La Mala Rodríguez o Billie Eillish, etc.

Per poder fer-ne ús cal utilitzar el següent #BallemLliuresISensePor i/o anomenar @icdones. Les propostes que es facin es filtraran prèviament  perquè només hi hagi temes que compleixin els criteris necessaris perquè sigui una llista amb valors d'igualtat de gènere.

Connecta't  i gaudeix de bona música

 

Darrera actualització: 11.05.2021 | 11:09