COMUNICAT AMB RELACIÓ A L'APLEC DE LA ROSA A LURDES I AL CASTELL 2021

Dimecres, 12 de maig de 2021 a les 00:00

La pandèmia que des de fa més d’un any ens afecta i ens tenalla va fer que no poguéssim celebrar l’Aplec del 2020. L’Ajuntament i les entitats que l’organitzem hem estat treballant en l’Aplec d’aquest 2021; ho fèiem amb ganes, amb il·lusió i amb l’esperança que aquest any sí que podríem celebrar-lo.

L’Aplec és una festa de participació, de carrer, de carrosses, de gent que va i ve a tots els actes. Ens hem anat trobant amb moltes restriccions, amb situacions ben complicades, en els aforaments, en el control de l’assistència, en la reserva prèvia, en els horaris dels assajos, en fer grups “bombolla”, en no poder barrejar grups, en la incertesa que, d’un dia per l’altre, ens podien canviar aquesta o aquella limitació.

En les diverses reunions de coordinació hem anat veient que les condicions es complicaven i el temps se’ns tirava a sobre i que, molt a contracor i amb dolor, no ens seria possible organitzar un Aplec com cal, i com els tonencs i tonenques ens mereixem.

És per tots aquests motius que les entitats Agrupació Sardanista de Tona, Comissió de l’Aplec i Esbart Dansaire Castell de Tona, amb el suport i recolzament del nostre Ajuntament, hem decidit que aquest any tampoc no celebrarem el tradicional Aplec de la Rosa a Lurdes i al Castell tal i com el coneixem i estimem tots els tonencs i tonenques.

No obstant, com ja vam fer l’any passat, volem que l’Aplec tingui, d’alguna manera, presència als carrers de Tona. Per això us convidem a participar i celebrar amb nosaltres el dia 24 de maig, Dilluns de Pentecosta, aquests actes:

  • Matí, a la plaça de l’església, l’Esbart Dansaire Castell de Tona durà a terme un tastet de danses tradicionals catalanes. 
  • Tarda, al puig del Castell, hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona.

Properament donarem a conèixer el programa per mitjà del web de l’Ajuntament i les xarxes socials, amb les condicions i aforaments per poder accedir a aquests actes.

Des d’avui mateix treballarem per poder organitzar l'any que ve, de nou, l’Aplec de la Rosa a Lurdes i al Castell; tot i així, ens agradarà molt poder compartir, de manera especial i conjuntament, aquesta celebració.

 

Agrupació Sardanista de Tona / Ajuntament de Tona / Comissió de l’Aplec / Esbart Dansaire Castell de Tona

Darrera actualització: 12.05.2021 | 20:02