EL 'CASAL' DE CAN CODINA CELEBRA ELS 36 ANYS

Dimecres, 7 d'abril de 2021 a les 00:00

El passat 1 d'abril el Casal va celebrar 36 anys de la seva obertura. Enguany, aquesta data s’ha escaigut amb la celebració del dijous Sant, una celebració important per a les persones que viuen a Can Codina perquè representa una important festivitat religiosa i l’arribada de la primavera. 

Durant aquests anys hem viscut moltes celebracions, “MOLTES PASQUES” compartides... I com tot fet viscut, es transforma en el pas dels anys en RECORD.  Els records ens fan tornar a reviure aquests moments, i fins i tot moltes vegades podem sentir l’emoció que vàrem viure. Quants records!!! I que gratificant poder recordar aspectes viscuts a les nostres vides. Tal com diu el Dr. Seuss, no ploris perquè s’ha acabat, somriu perquè ha passat.

Passen moltes coses en el dia a dia d’aquesta petita-gran família que és Can Codina (o, com es coneix al poble de Tona, El Casal). És com en totes les famílies: dies feixucs, dies alegres, dies llargs, dies curts... Però no deixem passar cap celebració. Encara que a causa de la pandèmia no hem pogut fer una celebració de grans dimensions com fèiem sempre, ens hem adaptat a les circumstàncies i hem celebrat l’aniversari, amb els parlaments del president del patronat, Amadeu Lleopart, a través d’una videotrucada i brindant virtualment. Ens adaptem a la situació actual, però no volem perdre l’essència dels inicis.

Leonardo Da Vinci va dir: “La saviesa és filla de l’experiència”. I l’experiència és el que ens caracteritza. Portem 36 anys cuidant, acompanyant i donant suport  a les persones grans i el seu entorn. I la saviesa també ens caracteritza, ja que el casal ha estat, és i serà un dels llocs pels quals ha passat més experiència i saviesa del nostre poble.

Gràcies a la presència de tantes i cadascuna de les persones (persones grans,  infants, voluntaris, familiars, amics,...), els diferents espais del casal s’han impregnat de senzillesa, d’humanitat, de rigor, de fortalesa,... característiques tan importants per poder donar un clima tan humà i familiar. Aquest clima s’hi respira gràcies a l’equip de persones que han passat durant tots aquests anys pel Casal, que ens han ensenyat a transmetre aquests valors dels inicis de la residència: que les persones que vinguin a viure al Casal s’hi sentin com a casa.

Una celebració i un adéu: Pilar Marmi, terapeuta del Casal.

"Durant molts anys he tingut el privilegi de formar part d’aquesta petita-gran família que és el Casal, però a la vida s’han de prendre decisions i ara toca començar nous camins i nous projectes. Moltes gràcies per haver format part d’aquesta vivència personal i professional. No us oblidaré mai. Ha sigut una font d’aprenentatge i una experiència inoblidable i única.

He pogut descobrir moltes històries personals, cosa que em porta a una connexió especial amb el programa “El Foraster” de TV3. “El Foraster” ha conegut moltes persones, molts pobles,..... i com diria el Quim Masferrer al final del seu programa: Gent de Tona, SOU MOLT BONA GENT. Ho torno a repetir: No us oblidaré mai. Gràcies per tot."

Darrera actualització: 08.04.2021 | 11:05

Imatges

36 anys del Casal 36 anys del Casal