EL MONTSENY NO TÉ PREU: DEFENSEM-LO

Dimecres, 13 d'octubre de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament de Tona col·labora en la recollida de signatures per promoure la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) i plantejar al Parlament de Catalunya el debat i la votació de la proposta de Llei de declaració del Parc Natural del Montseny, de Paratges Naturals d’Interès Nacional i de Reserves Naturals Integrals (#ILP Montseny).

Què és una ILP?

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) és un instrument de democràcia directa, fonamentada en el dret de la ciutadania a participar del sistema democràtic a través de la intervenció en l'àmbit legislatiu. Permet a les ciutadanes i ciutadans plantejar al Parlament de Catalunya el debat i la votació de propostes de llei sobre temes que siguin d’interès per a un sector de la població.

Objectius de la ILP Montseny

L’objecte d’aquesta llei és definir, jurídicament, els nivells de protecció que un espai natural, amb la riquesa biològica i els valors ambientals que conté el massís del Montseny, es mereix tenir. La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), conjuntament amb les entitats ecologistes i conservacionistes DEPANA, Ecologistes en Acció i SEO/BirdLifeVolem volen, d'aquesta manera, protegir-lo de polítiques especulatives i d’infraestructures injustificades, que comprometen, encara més, el futur del Parc, ja prou difícil davant l’escenari d’emergència climàtica que vivim.

Podeu saber-ne més al web https://ilp-montseny.cat/index.php/

La col·laboració de l'Ajuntament de Tona

En el passat ple del mes de juliol, Tona es va sumar a aquesta iniciativa i convida a totes aquelles persones que els preocupa la protecció dels espais de gran interès natural i el seu futur, a signar aquesta proposta que ha de comptar amb el suport mínim de 50.000 signatures, perquè pugui ser discutida al Parlament i tingui la possibilitat de ser aprovada.

A on signar?

Si tens més de 16 anys podràs donar suport a la ILPMontseny signant els documents d’adhesió que trobaràs a diversos establiments comercials membres de l’Associació TPCIS, a la  biblioteca Caterina Figueras  i a l’Espai Muriel Casals.

 

Darrera actualització: 13.10.2021 | 10:22