IL•LUMINACIÓ D’INFRAESTRUCTURES EN FAVOR DEL COLANGIOCARCINOMA

Dimarts, 9 de febrer de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Tona i Osona Contra el Càncer uneixen forces per sensibilitzar a la població d’aquest tipus de càncer.

Aquest acte se celebra en record de Maria Carme Molera, que va lluitar contra aquesta malaltia.

El Colangiocarcinoma (CCA) o càncer de les vies biliars és un càncer molt poc freqüent, aproximadament d’un 2% de tots els tumors malignes, que pot aparèixer en qualsevol part del sistema biliar. Té un pronòstic deficient, ja que usualment és asimptomàtic en estadi primari i quan es diagnostica ja es troba en una fase avançada. Aquest fet comporta que el tractament sigui ineficaç en la majoria dels casos i que es faci ús de teràpies innovadores. Durant els darrers anys, la incidència del Colangiocarcinoma ha augmentat considerablement als països desenvolupats.

És per aquest motiu que l’Ajuntament de Tona juntament amb Osona Contra el Càncer han promogut la il·luminació de color verd de les dues rotondes d’entrada nord a la població en representació d’aquesta malaltia. Aquest acte de sensibilització ha estat encapçalat per Elisabeth Baucells Molera, que col·labora amb la Cholangiocarcinoma Foundation d’Estats Units des del juliol de 2019, quan Maria Carme Molera, la seva mare, va ser diagnosticada d’aquesta malaltia.

Baucells considera que aquest tipus d’iniciatives obren els ulls a la població envers els diversos tipus de càncers existents i assegura que cal continuar apostant a favor de la investigació per tal d’aconseguir una detecció precoç que ajudi a considerar opcions de tractament addicionals. També afirma que, malgrat estem vivint la pandèmia de la Covid-19, és de vital importància seguir diagnosticant i tractant a les persones que tenen altres patologies, ja que, en moltes ocasions, s’han ajornat els diagnòstics i els tractaments pertinents.

Darrera actualització: 09.02.2021 | 13:23

Imatges

Colangio