LA FINESTRA. ACOMPANYANT LES FAMÍLIES.

Dimecres, 31 de març de 2021 a les 00:00

Ahir va tenir lloc la presentació del projecte 'A FINESTRA', una proposta oberta de formació i espai de trobada per compartir temàtiques, inquietuds i interessos educatius. Les activitats s’adrecen a totes les famílies.

La situació de confinament provocada per la covid-19 està portant les escoles i les famílies a viure experiències ben noves. L’Ajuntament de Tona, l’AFA de L’Era, l’AFA de l’Institut de Tona i l’AMPA de la Vedruna treballem conjuntament per oferir pautes, orientacions i recursos que ajudin a  acompanyar els fills i filles en el procés d’aprenentatge i a gestionar aquest moment. Precisament, La Finestra presenta dues línies de formació: una de tecnològica i una altra de pedagògica.

La proposta de formació tecnològica ofereix aproximar-se i aprofundir en diferents recursos. Es divideix en dos nivells de dificultat. Un per a les famílies que no tenen gaire contacte amb la tecnologia: és una formació presencial i de proximitat a partir de diverses sessions. Un altre per a famílies que sí que tenen l’hàbit d’ús de la tecnologia, a les quals s’ofereixen càpsules online a propòsit de temes diferents (per exemple: eines d’edició de vídeo, aprofundiment amb el Classroom...). Aquestes sessions-càpsules seran impartides per l’alumnat de l’Institut de  Tona en format Webinar; s’enregistraran i es podran consultar en qualsevol moment al web de l’Ajuntament de Tona.

La formació pedagògica és per treballar el rol de les famílies en el procés d’acompanyament escolar. Es parlarà de la comunicació; la gestió d’emocions; l’enfortiment de vincles; les eines per ajudar en la lectura, l’escriptura i la lògica matemàtica; el foment dels hàbits i habilitats per fer els deures. Hi haurà diferents formats per poder treballar aquests diversos aspectes.

Per mitjà de la difusió de les activitats de La Finestra, s’informarà de les inscripcions.

Darrera actualització: 31.03.2021 | 13:02