LA FIRA JOC JOC ARRIBA A LA 20a EDICIÓ

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 00:00

Un any més arriba la Fira JocJoc de Tona, un esdeveniment profundament arrelat al territori i amb una ferma vocació de divulgació del món del joc.

La màgia de la fira radica en buscar una meravellosa simbiosi que reuneix en un mateix espai les arrels del joc en la forma del joc tradicional i artesanal amb el joc modern. Reivindicar les arrels i mostrar l’evolució del joc als nostres dies. jugar és jugar: ahir, avui i demà.

Després de molts anys de ferm treball per a consolidar aquesta fira al territori, la Fira Joc Joc s’enfronta ara a un nou repte: créixer i expandir-se. Enguany la fira torna al centre del poble, acostant així la fira als comerços i als veïns i veïnes, al mateix temps que ofereix un ambient acollidor a totes les entitats expositores i a les persones visitants.

La Fira Joc Joc es desplegarà així per tot el poble amb un munt d’espais on es podrà gaudir de múltiples activitats durant tot el dissabte 27 de novembre: els jocs de taula més moderns a la Biblioteca Caterina Figueres, el joc tradicional i l’il·lusionisme a la sala La Canal, els jocs gegants a la plaça Major i la simulació històrica recreativa al Camp de les Lloses. Tot això interconnectat per mitjà d’un metajoc, un room escape que es desenvoluparà pels carrers de Tona: Street Escape.

L’afluència d’altres edicions ens fa esperar, tot i les dificultats inherents al complex període que ens fa viure la Covid-19, un  bon nombre de visitants que passejaran i gaudiran entre els diferents espais. En aquests, els visitants podran gaudir de més de 40 activitats diferents, orientades principalment a un públic familiar. No ens oblidem, però, del sector més fidel al joc de taula contemporani, que també podrà trobar novetats i experiències pensades expressament per a ells. Una trentena d’expositors i demostradors oferiran les seves propostes a totes les persones que s’hi apropin als quatre grans eixos temàtics de la Fira.

Com a valor afegit, la Fira Joc Joc compta amb un important vessant solidari, mirant d’apropar-se i col·laborar amb organitzacions i institucions que fan servir el joc com a quelcom més que un entreteniment, com
és el cas de l’associació Ayudar Jugando, participants habituals de la fira i dels quals podeu saber més a la seva pàgina web: https://www.ayudarjugando.org

La gran novetat d’aquest any serà el dinamisme i la mobilitat que ens permet la nova ubicació. En estar localitzada al centre del poble i en diferents espais convida als i les visitants a moure’s, a descobrir i gaudir del centre de Tona com potser no ho havien fet abans.

Podeu consultar totes les activitats al web de Visita Tona

Darrera actualització: 23.11.2021 | 11:53