LA PANERA DEL CASAL DELS AVIS

Diumenge, 13 de desembre de 2020 a les 00:00

Enguany ha sorgit una iniciativa per fer una panera i recollir diners amb la voluntat d’ajudar a la compra d’una grua per la residència Casal dels Avis de Tona. Aquesta iniciativa va sorgir de la filla d’una resident, la Dolors Codina. Per conèixer com es va gestar la idea, l'Equip de Regidoria de Drets Socials, va parlar amb ella i volem donar-li les gràcies per la iniciativa, i per voler-la compartir.

Ens pots explicar com va sorgir la idea de fer una panera gegant?

Sóc una persona amb moltes inquietuds, amb ganes de fer coses i al veure que sempre hi ha manca de recursos en centres com el que hi ha la meva mare, vaig demanar a la direcció quina seria una de les necessitats bàsiques en aquest moment, la resposta va ser clara “necessitem una grua”. L’edifici consta de tres plantes i actualment només en tenen una. L’objectiu era clar es tenia que aconseguir diners per comprar la segona.

Pots explicar com vas començar a fer-ho?

Inicialment es la panera estava programada per Sant Jordi, el mes de gener ja vaig començar a posar fil a l’agulla fent contactes amb els botiguers del municipi, també als centres comercials de Malla i alguns comerços de Vic. Tothom va respondre molt positivament.

Amb l’aparició de la COVID-19 va quedar tot ajornat esperant poder tornar-ho a activar més endavant. Al veure que els esdeveniments tampoc eren massa favorables vàrem decidir fer-la per Nadal, ens va semblar que no podíem ajornar-ho més ja que la necessitat hi era present i calia l’ajuda.

Quin tipus d’establiments han col·laborat?

 De tot tipus, ha volgut col·laborar gairebé tothom que se li ha proposat: joguines, roba, queviures, regals, centres de perruqueria, estètica, sessions emocionals, restaurants, la llista és tant llarga que si volgués posar-les totes segurament me’n deixaria alguna. També he tingut la col·laboració d’unes professionals per muntar l’aparador.

Com t’has sentit amb l’experiència?

Molt satisfeta sobretot per la resposta rebuda, també m’he sentit escoltada, acompanyada i puc dir que he gaudit molt de l’experiència, ho tornaria a fer en qualsevol moment sempre que fora necessari.

S’aconseguirà el cost econòmic per poder comprar la grua?

Segur que si perquè crec que queden ja pocs tiquets per vendre, la gent ha volgut i està col·laborant moltíssim. 

 

Darrera actualització: 11.12.2020 | 13:19

Imatges

Dolors Codina