LLIURAMENT DEL PREMI MIL•LIARI 2020 A LA SRA. M. ANTÒNIA SERRA I BAUCELLS

Dimarts, 27 d'abril de 2021 a les 12:00

El passat diumenge va tenir lloc, al Camp de les Lloses, el lliurament del premi Mil·liari a la Sra. M. Antònia Serra. L’acte, senzill i molt emotiu, va comptar amb la participació de totes les entitats que, durant el procés participatiu per escollir el premi, havien proposat l’Antònia.

En el marc del jaciment arqueològic del Camp de les Lloses, per voluntat expressa de la Sra. Antònia Serra, i on actualment podem trobar-hi una còpia del Mil·liari trobat a Tona l’any 1.949 pel senyor Ramon Auferil, es va desenvolupar l’acte de lliurament del premi Mil·liari 2020 amb uns mesos de retard com a conseqüència de la pandèmia de la coivd-19.

L’inici de l’acte, conduït per la Berta Masramon, va comptar amb la lectura dels mèrits a càrrec de la regidora de l’àrea social i feminismes Margarita Fitè, que va destacar l’estima del poble i la seva gent per l’Antònia, així com la seva implicació i dedicació al poble de Tona en diversos àmbits, sobretot des d’un vessant social per la seva col·laboració en diverses entitats, però també des del vessant polític, essent escollida alcaldessa l’any 2003, i la cultural.

L’alternança d’intervencions musicals a càrrec de Núria Garriga i Carla Ges, i els parlaments de les entitats Donaveu, Grup d’Animació del Casal dels Avis, Cor Bonaire i l’Esbart Dansaire Castell de Tona, agraint la dedicació de l’Antònia al poble, van conduir al moment culminant en què, l’alcalde i regidor de Cultura, Amadeu Lleopart, va fer entrega del premi.

Immediatament es van succeir les sorpreses: primer en forma del Ball de l’Homenatge interpretat per l’Eulàlia Baulenas i en Ramon Ges, filla de l’Antònia i director de l’Esbart Dansaire Castell de Tona respectivament, i acte seguit l’Oriol, en Jaume i l’Eulàlia, fills i filla de l’Antònia, van fer-li entrega d’un preciós ram de flors i li van dedicar unes emotives paraules que van esdevenir l’avant-sala de la intervenció de l’Antònia, en què va agrair al poble aquest reconeixement.

El tancament de la jornada va anar a càrrec de dues intervencions musicals aquesta vegada a càrrec de l’Ayane Baulenas i la Lourdes Rovira.

Darrera actualització: 27.04.2021 | 13:48