NEIX EL PROJECTE 'L'AULA DE TONA. MÚSICA TRADICIONAL I POPULAR', UN ESPAI D'APRENENTATGE A TRAVÉS D'INSTRUMENTS TRADICIONALS

Dilluns, 19 d'abril de 2021 a les 00:00

Les sinergies entre la Colla de Diables de Tona, l’Ajuntament de Tona i el CAT Centre Artesà Tradicionàrius fan possible aquesta proposta que engegarà amb una prova pilot el proper dilluns 3 de maig de 2021.

L’oferta formativa constarà de 4 tallers: violí, acordió diatònic, gralla i flabiol i tamborino, que es duran a terme al nou centre cultural i cívic, l’Espai Muriel Casals.

L’Aula de Tona. Música tradicional i popular és un projecte que neix per oferir un espai d’aprenentatge de la música tradicional a través dels instruments que li son propis, donar un servei als ciutadans del territori i satisfacció a tot un seguit de persones interessades en practicar, aprofundir, o simplement conèixer i gaudir, de la música tradicional i folk. L’Aula de Tona assumeix la responsabilitat de cohesionar la comunitat de música tradicional del territori en tota la pluralitat de manifestacions artístiques de cultura popular i normalitzar i millorar l’aprenentatge d’instruments tradicionals.

La proposta és una sinergia entre la Colla de Diables de Tona, l’Ajuntament de Tona i el CAT Centre Artesà Tradicionàrius. La titularitat de la Colla Diables de Tona com un dels organitzadors, posa en valor el fet que una de les agrupacions de cultura popular més arrelades del nostre país pot cohesionar la música i la formació a través dels tallers d’aprenentatge dels instruments populars, i impulsar el calendari festiu en totes les seves manifestacions.

Els tallers tindran lloc a l’Espai Muriel Casals, eix vertebrador i de relació per la cultura popular a Tona, que ofereix la possibilitat de generar nous vincles i relacions entre entitats i moviments ciutadans. Els
objectius de l'EMC de funcionament regular especialment amb l’espai relacional d’informació de serveis de Joventut, Cultura i Educació encaixen a la perfecció amb el projecte L’Aula de Tona. Música tradicional i popular.

Els tallers i el professorat

L’activitat pedagògica s’orienta principalment a la pràctica directa amb l’instrument i s’organitza trimestralment amb 10 sessions col·lectives i de grups reduïts, per tal de compartir el gaudi en la interpretació, posar en comú els coneixements i habilitats, i desenvolupar la capacitat d’ús d’aquestes músiques per les diferents funcions socials que els pertoca: cantar, tocar, ballar, celebrar, fer festa...

Per aquest trimestre, que engegarà el proper dilluns 3 de maig de 2021, s’oferiran 4 tallers amb un excel·lent equip de professors i professores que es dediquen a la formació d’instruments de música tradicional en d’altres centres educatius del territori: 

Inscripcions

L’Aula de Tona és oberta a tothom interessat en la matèria, sense limitació d’edat ni de lloc de residència. Les classes d’aquest trimestre engegaran el dia 3 de maig i s’allargaran fins al 15 de juliol de 2021. El preu dels tallers és de 120 € per trimestre i les inscripcions es poden fer en línia en aquest lloc web: https://tallersdelcat.tradicionarius.cat/inici

Per informació i consultes

Presencial - Espai Muriel Casals
Dimarts i dijous de 18 h a 19 h
En línia - llibres@tradillibreria.com

Webs i xarxes socials

#LAULAdetona @lauladetona

Colla de diables de Tona - https://www.instagram.com/diablestona/

Ajuntament de Tona - http://www.tona.cat/

CAT Tradicionàrius - www.tradicionarius.cat - @tradicionarius

Darrera actualització: 21.04.2021 | 16:17