PLE ORDINARI DEL DIA 25 DE FEBRER DE 2021

Divendres, 26 de febrer de 2021 a les 00:00

En el marc del ple del mes de febrer s’han aprovat els resultats i projectes guanyadors del Pressupostos Participatius 2020.

Abans de l’inici del ple, dos membres de l’Esplai Güitxi Güitxi van fer la lectura del manifest de la campanya ‘Imprescindibles’, promoguda per Esplais Catalans, en defensa de l’educació en el lleure com a dret essencial.

Iniciat el ple, d’acord amb el protocol aprovat, es comuniquen el nombre de feminicidis i altres assassinats de dones per violència masclista: en els darrers dies, hi ha hagut un nou assassinat per violència masclista. Ha estat el de l’Alícia, de cognoms no coneguts i de 51 anys de Majadahonda, Madrid. Així, des de principis d’any, i fins el 22 de febrer de 2021, s’han registrat un total de 10 feminicidis i altres assassinats de dones, 2 a Catalunya, i 8 a la resta  de l’Estat Espanyol.

Reiterem el nostre compromís per eradicar qualsevol forma de violència contra les dones i de vetllar pel  seu record.

Aprovació de la modificació de crèdit 02/2021
Aquesta modificació de crèdit respon a la necessitat de fer viable l’aportació de l’Ajuntament de Tona a l’actuació d’abastament d’Osona su (punt 5 de l’ordre del dia).

Aprovat per unanimitat.

Aprovació de l'aportació de l'Ajuntament de Tona a l'actuació d'abastament d'Osona Sud
Fa referència a l’aportació econòmica del consistori a la xarxa Osona Sud d’abastament d’aigua, que parteix de la captació del riu Ter al terme de les Masies de Roda per alimentar l’estació de tractament d’aigües potables (ETAP) situada al terme municipal de Manlleu. Dóna servei a 18 municipis (17 de la comarca d’Osona i 1 del Vallès Oriental), més de 72.000 habitants, amb una capacitat de tractament de fins a 25.000 m3/dia (xifra que equival a unes 35 piscines municipals). 

Els municipis que abasteix són Manlleu, Roda de Ter, l'Esquirol, les Masies de Roda, Tavèrnoles, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes, Santa Eugènia de Berga, Malla, Taradell, Tona, Seva, Balenyà, el Brull, Centelles, Sant Martí de Centelles i Aiguafreda.

Aprovat per unanimitat.

Aprovació dels resultats i projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius de Tona 2020
El Regidor de Participació, Guiu Grau, va exposar els resultats finals que podeu consultar a https://bit.ly/PP2020projectesguanyadors, i agraeix la participació de la ciutadania i entitats en tot aquest procés, des de la presentació de les propostes i fins les votacions finals.

Aprovat per unanimitat.

Moció "Llibertat d'Expressió, Llibertat Pablo Hasel"

Vots a favor de Junts per Tona, ERC Tona i Aixequem, i el vot en contra del PSC Tona.

Suport al manifest - argumentari 8M 2021, Juntes, Diverses i Rebels som Imparables! Sempre Feministes!
Margarida Fitè, Regidora de Feminismes, va fer la lectura del manifest proposat al ple per tots els grups polítics que formen part del consistori i que podeu llegir sencer a: https://www.vagafeminista.cat/8m/manifest-8m-2021/

Aprovat per unanimitat.

 

Darrera actualització: 26.02.2021 | 13:19