PLE ORDINARI DEL DIA 27 DE MAIG DE 2021

Divendres, 28 de maig de 2021 a les 00:00

Recuperem les sessions plenàries presencials, un símptoma més de la bona evolució de la pandèmia de la COVID-19.

Comunicació dels feminicidis i altres assassinats de dones per violència masclista
10 assassinats més per violència masclista. El darrer ha estat katia, de cognoms desconeguts i de 35 anys a Saragossa. Assassinat classificat com a feminicidi íntim en investigació per part de la Delegació del Govern per la Violència de Gènere. 

Des de principis d’any i fins el 25 de maig de 2021 s’han registrat 29 feminicidis i altres assassinats de dones, 7 a Catalunya i 22 a la resta  de l’Estat Espanyol.

A Catalunya: 4 feminicidis íntims oficials, 2 femincidis familiars i 1 feminicidi sense dades suficients. A la resta de l’estat espanyol 9 feminicidis íntims oficials, 2 feminicidis íntims no oficials, 1 feminicidi infantil, 3 feminicidis familiars, 5 feminicidis no íntims  i 2 assassinats per prostitució. 

Reiterem el nostre compromís per eradicar qualsevol forma de violència contra les dones i de vetllar pel  seu record.

Aprovació de l'increment previst en la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2021, del 0,9% de les retribucions del personal laboral i funcionari
Aprovat per unanimitat.

Aprovació  de la Modificació de Crèdit 08/2021
Amb aquesta modificació de crèdit, que consisteix en l’aportació de 111.785’58 euros provinents del romanent, s’executaran el projectes següents:

- Adquisició d'una participació social de l'empresa SUMAR, Serveis Públics d'Acció Social de Catalunya, S.L, empresa pública que gestionarà la residència Casal dels Avis, per un import de 1.028’64 euros

- Càmeres de vídeo vigilància per un import de 50.000 euros

- Instal·lació de plaques fotovoltaiques a la Canal per un import de 14.890 euros

- Subvencions a entitats privades per un import de 33.000 euros

- Finançament de les obres de l’itinerari de vianants a la carretera de Tona a Sant Miquel de Balenyà per un import de 10.223’09 euros

- Treballs diversos realitzats per empreses i professionals per un import de 2.634’85 euros

Aprovada per unanimitat.

Acord per l'adquisició d'una participació social de l'empresa SUMAR, Serveis Públics d'Acció Social de Catalunya, S.L
Aprovat per unanimitat

Nomenament d’Antònia Serra Jutgessa de Pau substituta
Per primera vegada a Tona, aquest càrrec serà ocupat per una dona.

Aprovat per unanimitat.

Moció pel reconeixement de la discapacitat social
Amb aquesta moció, l’Ajuntament de Tona mostra el seu suport a la iniciativa de la Associació Tea-Asperger d’Osona pel reconeixement institucional de la discapacitat social, amb la voluntat que això doni força per a poder sol·licitar el seu reconeixement jurídic.

La lectura de la moció durant el desenvolupament del ple ha anat a càrrec de Raquel Berengueras, presidenta de l'Associació TEA - Asperger d'Osona.

Aprovada per unanimitat.

Moció per la sol·licitud d'adhesió a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica
Amadeu Lleopart en fa la lectura.

Atès que Tona va iniciar l’any 2020 un projecte de Memòria Democràtica, i enguany s’ha inaugurat el primer espai en record de Marcelino Begueria, tonenc deportat a Mauthaussen, es proposa l’adhesió a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica coordinada per Memorial Democràtic.

Aprovada per unanimitat

Abans de tancar el ple, l'alcalde, Sr. Amadeu Lleopart, prèn la paraula per felicitar Helena Cànovas, guanyadora de la segona edició del premi Carmen Mateu Young Artists i Gemma Romeu, premi de novel·la Valldaura – Memorial Pere Calders convocat per la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Així mateix, felicita les entitats esportives tonenques pels bons resultats en les diverses competicions en les que participen i, per últim, celebra la recuperació de les activitats d'entitats culturals, especialment reflectit el passat dilluns, 24 de maig, amb les Pinzellades d’Aplec.

Darrera actualització: 31.05.2021 | 09:19