PLE ORDINARI DEL DIA 29 D’ABRIL DE 2021

Divendres, 30 d'abril de 2021 a les 00:00

El ple acorda una modificació de crèdit que permetrà destinar 35.000 euros a la millora del clavegueram de Tona.

Comunicació dels feminicidis i altres assassinats de dones per violència masclista

Margarida Fitè lamenta comunicar que el passat dilluns 26 d’abril hi va haver un nou assassinat d’una dona de 50 anys qui va morir a conseqüència de cremades greus després que un home, la seva parella, li calés foc a casa seva a la Bisbal del Penedès. Aquest nou i tràgic  cas d'assassinat per violència masclist, es sumaria als 4 assassinats per violència masclista que hi ha hagut des del darrer ple cel.lebrat. Per tant ja en serien 5 en qüestió d’un mes. 

El darrer que consta al registre que utilitzem per comunicar aquests assassinats, Feminicidios.net, va estar d’una dona de noms i cognoms desconeguts de 34 anys a Manresa. Assassinat classificat com a feminicidi íntim en investigació per part de la Delegació del Govern per la Violència de Gènere.

Així doncs, a banda d’aquest ocorregut a la Bisbal del Pendès, des de principis d’any i fins el 27 d’abril de 2021 ja s’han registrat 19 feminicidis i altres assassinats de dones, 4 a Catalunya.

Reiterem el nostre compromís per eradicar qualsevol forma de violència contra les dones i de vetllar pel  seu record.

Aprovació de la de la modificació de crèdit 05/2021

Amb aquesta modificació es destina un import de 35.000 euros a la millora del clavegueram de Tona.

Aprovada amb els vots a favor d’Aixequem Tona, ERC Tona i PSC Tona, i el vot en contra de3 Junts per Tona, que ha argumentat la seva oposició a aquesta modificació pel fet que el festival de màgia no podrà celebrar-se al no dotar-se pressupostàriament.

Aprovació de l'adequació dels Estatuts de la Fundació Osona Formació i Desenvolupament a les lleis 4/2008, de 24 d'abril i 7/2012, de 15 de juny i Aprovació el text refós dels Estatuts de la Fundació Osona Formació i Desenvolupament

Aprovada per unanimitat

Adhesió a la campanya #BALLEMLLIURESISENSEPOR

L’objectiu d’aquesta campanya és avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells del sector de la música.

Podeu saber-ne més a: https://dones.gencat.cat/ca/ambits/campanyes/ballem-lliures-i-sense-por/

Aprovada per unanimitat

Moció per demanar a les entitats bancàries uns serveis més adequats a les persones usuàries, en especial, a la gent gran

Una proposta presentada al ple pels 4 grups amb representació al consistori.

A proposta de la unitat Pensionista.cat es demana que les entitats financeres reforcin els recursos per tal d'oferir un servei adequat durant tot l´horari d´oficina per cobrir les necessitats dels usuaris, en especial a la gent gran que no pot accedir a les gestions online i es veu abocada a situacions penoses a l´hora d´accedir a les oficines bancaries.

Demana també un servei de qualitat especialitzat en atenció als usuaris per tal de donar resposta a les diferents necessitats de cada usuari/a i insta a les entitats bancàries a donar la informació adequada sobre els serveis i productes.

Aprovada per unanimitat.

Darrera actualització: 30.04.2021 | 11:18