PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2021: LES VOTACIONS

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 00:00

Arriba l’hora de decidir quines de les propostes presentades per la ciutadania s’executaran, un moment il·lusionant ja que el resultat d’aquesta d’aquesta votació comportarà una transformació positiva al municipi.

Durant la fase de presentació de propostes d’aquesta edició, s’han rebut un total de 48 propostes provinents de la ciutadania i entitats i, d’aquestes, 25 se sotmetran a votació, després de la valoració tècnica.

Des de l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de Tona celebrem aquesta alta participació i agraïm la implicació de totes les persones i entitats que s’han implicat en el procés, així com també la tasca de seguiment feta per la Comissió de Participació i, al mateix temps, volem fer una crida a tota la ciutadania a implicar-se i votar massivament quina de les propostes petites i mitjanes - grans prefereixen per millorar Tona.

COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Els pressupostos participatius és el primer procés de participació en el qual ha pogut participar la Comissió de Participació Ciutadana de Tona, constituïda el passat mes de setembre.

Aquesta comissió s’ha constituït com a òrgan de coordinació dels processos de participació ciutadana del municipi de Tona, amb l’objectiu de fomentar la cultura participativa, vetllar pel bon funcionament de tots els processos participatius  que  es portin a terme en el  municipi, garantint la transparència i neutralitat. 

La comissió, les trobades de la quan seran públiques, tindrà un mandat de dos anys i està formada per representants de la ciutadania, de les entitats i dels grups polítics municipals.

PROPOSTES A VOTACIÓ

Durant la fase de presentació de propostes s’han presentat un total de 48 propostes.

Han presentat propostes un total de 37 persones i entitats diferents, i 9 d’elles han presentat més d’una proposta.

Després de la primera revisió es van poder unificar algunes de les propostes i han passat a la fase de validació tècnica un total de 45 propostes.

En la validació tècnica s’han descartat 20 propostes, per no complir amb algun dels criteris establerts en les bases reguladores, i s’han acceptat 25 propostes, que passen a la fase de votació.

Pel que fa a les propostes descartades, els principals criteris pels quals s’han descartat les propostes, són:

  • En primer lloc, per SUPERAR ELS 40.000 €.
  • El segon lloc, per IMPLICAR SOLAPAMENT O DUPLICACIÓ AMB ALTRES ACTUACIONS MUNICIPALS EN MARXA O EN PROJECTE.
  • En tercer lloc, per NO SER INICIATIVES CONCRETES, VALORABLES ECONÒMICAMENT.
  • La resta: per NO SER VIABLES TÈCNICAMENT, per NO FER REFERÈNCIA A ÀMBITS I TEMES DE COMPETÈNCIA MUNICIPAL.

Pel que fa a les propostes acceptades, aquestes corresponen a diferents àmbits:

  • L’àmbit al que fan referència més propostes és el de CULTURA I ESPORTS i ESPAIS VERDS amb igualtat de nombre de propostes.
  • En segon lloc, propostes que fan referència a MOBILITAT I ACCESSIBILITAT.
  • En tercer lloc, EQUIPAMENTS i ACTIVITAT ECONÒMICA.
  • D’altres: MEDI AMBIENT I SOSTENIBILITAT, TIC I BON GOVERN.

CAMPANYA DE COMUNICACIÓ

Pel que fa a la campanya de comunicació, i amb l’objectiu d’aconseguir la màxima difusió de les propostes es realitzaran les següents accions: díptics informatius que es repartiran a totes les cases del municipi, cartells que es repartiran a botigues i equipaments, tòtems (estructures exteriors) que es col·locaran a l’espai públic amb tota la informació sobre la votació i detall de les propostes, 25 plafons que s’ubicaran en algun lloc que tingui relació amb la proposta, vídeo promocional, notícies a les xarxes socials, anuncis a premsa local i comarcal i roda de premsa.

COM ES POT VOTAR

Podran votar totes les persones majors de 16 anys i que estiguin empadronades a Tona.

Cada persona podrà votar 1 de les propostes mitjanes-grans (fins a 40.000 €) i 1 de les propostes petites (fins a 10.000 €).

Com votar:

  • Plataforma Decidim https://decidim-tona.diba.cat
  • Presencialment a través de l’oficina de l’OAC i en punts de votació presencial que s’habilitaran a la plaça Major els dies de mercat setmanal i a la Fira Joc Joc.

Punts de votació presencial els dies: Fira Joc Joc 27/11, mercat setmanal 26/11, 03/12, 10/12 i 17/12.

Com a novetat d’aquest any i, amb l’objectiu de facilitar al màxim la participació, hem creat unes butlletes de participació que s’enviaran juntament amb els díptics a totes les cases del municipi, per tal que les persones que ho desitgin puguin votar mitjançant la butlleta física.

Darrera actualització: 25.11.2021 | 21:37