TONA ACULL UNA CAMPANYA DE DONACIÓ ACULL UNA CAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG DE L'ANY PER FER FRONT A L'AUGMENT DE LA NECESSITAT DE SANG

Divendres, 3 de desembre de 2021 a les 00:00

El Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donants de Sang d’Osona organitzen la darrera campanya de donació de sang d’aquest any a Tona.

Amb la progressiva reducció de les persones hospitalitzades per Covid, els centres sanitaris estan recuperant l’activitat habitual d’abans de la pandèmia. De fet, s’han incrementat les necessitats de sang en un 30% i les de plaquetes en un 5%.

Dijous 9 de desembre es podrà donar sang a l’Espai Muriel Casals, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores

Per reservar hores es pot fer a través de la pàgina web donarsang.gencat.cat o trucant al telèfon d’atenció al donant 935573566

Qui pot donar?
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Ser major d’edat
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.

Donar sang, un hàbit cívic
De cada donació se’n beneficien tres persones, perquè la sang es separa en els diferents elements que la composen: glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components servirà per uns tractaments diferents.

El 55% dels glòbuls vermells s’utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

Al web donarsang.gencat.cat hi ha tota la informació relacionada amb la donació de sang: preguntes freqüents, usos de la sang, punts de donació fixos i mòbils i notícies relacionades amb la donació.

Darrera actualització: 03.12.2021 | 09:10