TONA CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

Divendres, 19 de novembre de 2021 a les 13:00

Commemoració del 25N, Dia internacional per a l’erradicació de les violències masclistes.

Un any més volem mostrar el nostre rebuig contra les violències masclistes, les quals són l’expressió d’un atac a la llibertat del cos i de la vida de les dones, lesbianes i trans, i són estructurals del sistema heteropatriarcal, capitalista, racista i colonial.

És una realitat el fet que continuem en una situació molt dura per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència. El 2021 està essent un any negre pel què fa els assassinats per violència masclista. Des de principis d’any i fins el 18 de novembre de 2021, s’han registrat a l’Estat espanyol 70 feminicidis i altres assassinats de dones. Dades que evidencien que es tracta d’un tema estructural.

A més, les violències sexuals també són molt presents a la nostra societat i ara encara són més visibles gràcies als mitjans de comunicació i que fa que les dones visquem amb por i atemptin al principi de llibertat individual.

Durant tot aquest any, la regidoria de Feminismes i LGTBI està portant a terme la campanya ‘Una mirada a les violències masclistes. Tona lliure de violències’ amb una programació diversa per tal de donar a conèixer i sensibilitzar a la ciutadana entorn aquestes violències. I aquest 25 de novembre, en el marc del Dia internacional per a l’erradicació de les violències Masclistes, ens trobarem a l’Espai Muriel Casals de Tona a les 7 de la tarda, per revisar i explicar el que hem estat fent durant aquest any per avançar cap a l'erradicació d'aquesta xacra social, i donarem el tret de sortida la campanya mancomunada #ElMasclismealRebuig , amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania i sobretot interpel·lant-la i implicar-la pel canvi que cal promoure com a societat perquè les relacions entre les persones siguin segures i lliures de discriminacions. L’acte continuarà fent una marxa cap a la plaça 1 d’octubre (plaça de l'Ajuntament), on es farà la lectura del manifest i un concert del cor Nebbia per mostrar el rebuig col·lectiu a les violències i també de record a les víctimes.

I com a iniciativa de l’assemblea del 25N convocada per Donaveu, fem una crida a la ciutadania perquè faci pancartes amb missatges reivindicatius i de rebuig a les violències masclistes que suportem les dones, i així poder decorar els balcons, finestres,... o bé portar-les al mateix acte del 25N. Per tenir idees a l'hora de fer els pancartes, es pot consultar aquest enllaç

Així mateix, des de diverses àrees i serveis a Tona, durant aquest mes s’estan organitzant un seguit d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar entorn les violències masclistes i visibilitzar les dones en diferents àmbits i lluites. Trobareu aquestes i altres activitats a l'agenda web www.tona.cat

Darrera actualització: 19.11.2021 | 14:05