Festes i fires

CAVALCADA DE REIS

El 5 de gener, la nit de reis, Tona rep Ses Majestats amb atxes enceses d'espígol perfumat pels carrers més cèntrics del poble.
Els reis, un cop feta la cavalcada en què alegren els nens amb llaminadures, adoren el Nen Jesús i a la Plaça Major reben la mainada amb els patges i els donen un petit present.

ELS TRES TOMBS

En homenatge a les arrels de pagès cada any són beneïts pel rector de Tona, els animals relacionats amb les feines del camp que recorren el poble en una vistosa cercavila.

CARNESTOLTES

La setmana després del dia assenyalat, multitud de grans i petits en comparses o individualment es passegen pel poble mostrant les seves disfresses.  El dissabte es fa el carnestoltes infantil i el diumenge el de comparses i carrosses.

FESTA DELS JUBILATS

L'11 de febrer, amb motiu de la festa de la Mare de Déu de Lurdes, els jubilats celebren una missa a l'ermita de Lurdes i tot seguit van a dinar tots junts.

DIA DE LA DONA

Entre d'altres activitats, el dia 8 de març, les dones es reuneixen en un sopar a la Sala de la Canal per passar-ho d'allò més bé i per commemorar aquesta diada tant especial.

DIADA DE SANT JORDI

Durant tot el dia les roses i els llibres omplen els carrers de Tona. Durant la tarda, es porten a terme diferents activitats per acompanyar la diada amb activitats i tallers per als més menuts. També és la data en què es presenta el Llibre de Tona, publicació local de periodicitat anual.

PASQUA

El Grup d'Animació i Voluntariat del Casal d'Avis ofereix un espectacle a la gent gran de les residències i del poble en general.

APLEC DE LA ROSA A LURDES I AL CASTELL

Per la 2a pasqua, durant dos dies es fan tota una colla d'actes, oberts a tothom i relacionats amb la cultura i la tradició catalana com són: c ercavila de carrosses enramades amb els menuts vestits de "catalans", a ctes de veneració de la Mare de Déu de Lurdes, aplec de sardanes, balls tradicionals, danses catalanes i un munt d'actes que tenen la cultura popular com a comú denominador.

FESTA DE SANT ISIDRE

El 15 de Maig, Sant Isidre, la gent de pagès es reuneix a la Canal per celebrar la festa del seu patró.

ELS VESPRES DE L'ESTIU

Quan fa bon temps ve de gust sortir, passejar i gaudir dels espais del poble. Tindrem l'oportunitat de fer-ho acompanyats d'activitats per a totes les edats, amb la programació d'estiu que va de juny fins a setembre.

FESTA MAJOR D'ESTIU

Es celebra sempre el primer diumenge d'agost i s'allarga fins al dimarts. S'ofereix un amplíssim ventall d'espectacles i activitats per a tots els gustos i edats. El plat fort i més emblemàtic és el ball de confeti del dimarts a la nit, que s'ha convertit al llarg dels anys en un referent per a tota la comarca.

11 DE SETEMBRE - DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Jornada especialment reivindicativa i d’afirmació nacional en què tenen lloc diverses activitats, especialment un homenatge a la senyera, el brindis per Catalunya i la lectura del manifest de l’11 de setembre a càrrec de la rosaraire major i del traginer major de l’any en curs.

SETMANA DE LA MOBILITAT

Del 22 al 30 de setembre es celebra la setmana de la mobilitat sostenible i segura que s'emmarca dins la iniciativa europea de la "European mobility week".

FESTA MAJOR DE SANT ANDREU

El dia 30 de novembre, Sant Andreu, patró del poble, es realitzen tot un seguit d'actes i de fires en què s'inclouen:

LA FIRA JOC JOC
Una fira del joc i la joguina diferent on es poden trobar parades de venta, històries, espectacles, concursos de creació de joguines i tot el relacionat amb el món del joc.

LA FIRA DE LES ENTITATS
Les entitats del poble surten al carrer per tal donar a conèixer a tothom les seves activitats.

PESSEBRE VIVENT

Amb especial cura i sensibilitat, en l'entorn d'un marc especial com la falda del turó del Castell de Tona, es representen les escenes del pessebre durant totes les festes nadalenques.

NADAL A TONA

Durant les festes de Nadal es realitzen diverses activitats com les festes de Nadal de la gent gran, el campament i l'arribada del patge reial, els concerts dels cors a l'església de Sant Andreu i a l'ermita de Lurdes i la cavalcada de reis.

Darrera actualització: 03.01.2019 | 12:35
Darrera actualització: 03.01.2019 | 12:35