ENGEGA LA CAMPANYA ‘ACTIVEM EL CIVISME’

Dimecres, 4 de de maig de 2022 a les 00:00

Amb la posada en marxa de la campanya ‘ACTIVEM EL CIVISME’ es treballarà per reduir l’incivisme al municipi i millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la campanya de civisme ‘ACTIVEM EL CIVISME’ a l’Espai Muriel Casals amb la presència del regidor d’Ecologia i Territori, Josep Valldeoriola, de l’Alcalde i regidor d’Educació, Amadeu Lleopart, i del regidor de Comunicació i Participació, Guiu Grau.

Aquesta campanya es correspon a la segona fase de treball per incidir en la disminució de les molèsties que causa a la població l’incivisme al poble. La primera fase, iniciada la primavera de 2021, va consistir en la posada en funcionament de l’aplicació web FEM BARRIS FEM POBLE, donant protagonisme en la resolució de les incidències a la via pública a la ciutadania, i que després d’un any de funcionament ha ajudat a resoldre una quantitat important d’incidències i se n’ha fet una valoració molt positiva.

Avui doncs, s’han iniciat una segona fase per activar el civisme entre la ciutadania, una campanya de comunicació que afrontarà diversos àmbits com són els excrements a la via pública, el respecte al mobiliari urbà i la neteja viària, fent especial incidència en els botellots i el sistema de recollida porta a porta.

‘Es tracta d’una campanya on hi han dedicat esforços diverses àrees de l’Ajuntament i, en especial, les àrees d’Ecologia i Territori, Educació i Participació i Comunicació amb una bona dosi d’il·lusió per millorar el civisme entre tota la ciutadania’, segons el regidor d’Ecologia i Territori, Josep Valldeoriola, que ha destacat la voluntat de reduir les molèsties a la ciutadania fruït de les activitats incíviques a través d’aquesta campanya. Això no obstant, paral·lelament, la campanya anirà acompanyada d’un control policial per garantir el compliment de l’ordenança de civisme i, en aquells casos que això no es produeixi, les actituds incíviques seran sancionades degudament.

Des d’Ecologia i Territori també s’ha contractat un agent cívic que vetllarà per fer efectiva la conscienciació ciutadana.

Des de l’àmbit d’educació, Amadeu Lleopart ha destacat la necessitat d’impulsar el civisme des de la sensibilització i no des de les ordres, per aconseguir que la ciutadania es faci preguntes i augmenti el respecte pels espais compartits, posant amb valor l’ètica i la coherència de tots i totes.

Per fer un poble millor l’ajuntament no ho ha de resoldre tot, cal que des de l’esforç educatiu aconseguim que tothom aporti el seu granet de sorra i que el càstig sigui en darrera instància.

La campanya no tan sols és fruït d’una iniciativa sorgida de l’Ajuntament de Tona, sinó que en el marc dels pressupostos participatius, un dels projectes guanyadors proposats per la ciutadania ja va ser engegar una campanya específica referent als excrements de gos a la via pública que ara s’executarà.

Visualitzem la campanya

La campanya, que arrenca fent especial incís amb els excrements a la via pública, està dotada del missatge, directe i sense eufemismes, ‘La merda no es cull sola’.

Guiu Grau ha explicat com durant els propers dies apareixeran a diversos parcs públics cartells amb el grafisme de la campanya, amb un missatge molt important que ens ha fet arribar el Consell d’Infants, un altre dels agents socials implicats activament amb la campanya.

També es repartirà un tríptic informatiu, es penjarà una pancarta a la zona esportiva amb el lema de la campanya, i ben aviat correrà un missatge a les xarxes socials que esperem que no us passi gens desapercebut, una sèrie de vídeos protagonitzats per l’humorista Godai García sobre la importància d’activar el civisme.

Estigueu atents i atentes!

Darrera actualització: 04.05.2022 | 17:38