LA TARIFACIÓ SOCIAL A L’ESCOLA BRESSOL JA ÉS UN FET!

Dilluns, 10 d'octubre de 2022 a les 08:30

La tarifació social és un sistema de preu públic en què cada família ha de pagar en funció dels seus ingressos. Les dades bàsiques per calcular la tarifa són tant el nombre de persones que componen la unitat familiar com la seva renda. S’estableixen diferents trams amb diferents preus de la taxa.

PER QUÈ LA TARIFACIÓ SOCIAL A L’ESCOLA BRESSOL?

L’escola bressol és el primer graó del sistema educatiu; per tant, no està vinculada, només, a la funció tradicional de guarderia: també té un caràcter educatiu. L’Escola Bressol Pa amb Xocolata treballa per tal d’iniciar els infants en l’autonomia personal, la solidaritat i el respecte vers els altres. Promou que els infants siguin actius, capaços d’experimentar, d’expressar-se, d’estimar i de ser feliços, en un ambient estimulant, de confiança, alegria i serenitat.

Tots els indicadors socials mostren com les desigualtats han crescut; fer front a aquesta dinàmica no és gens fàcil. Pensar i actuar cap a un model que pretengui honestament millorar l’accés als drets bàsics, i garantir un sistema més just i equitatiu per a tothom, requereix un plantejament rigorós que actuï directament a l’arrel del problema per aconseguir una escola bressol per a tothom.

LA TARIFACIO SOCIAL PER AL CURS 2022-23

Ja es pot demanar la tarifació social per al curs 2022-23, per a les rendes més baixes.

Presentem el quadre on es detallen els indicadors per poder conèixer si sou una família que pot ser beneficiària de la tarifació social. Per un cantó, hi ha el nombre de persones que viuen a l’habitatge i, per l’altra banda, els ingressos anuals. Aquests indicadors defineixen el tram al qual es pertany i la quota que s’aplicarà a la mensualitat i dinars. Queda exempta la mensualitat dels infants de P2, que aquest any tenen la gratuïtat del servei arreu del país.

En aquests moments hi ha dues famílies que gaudeixen d’aquesta tarifa reduïda a Tona.

No dubteu a demanar més informació a l’Ajuntament de Tona o a l’Escola Bressol Pa amb Xocolata.

Darrera actualització: 10.10.2022 | 08:53

Imatges