PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2022

Dimecres, 15 de de juny de 2022 a les 00:00

50.000 euros del pressupost municipal de l’any 2022 es destinaran a projectes proposats per la ciutadania. 

Després de les exitoses dues primeres edicions dels Pressupostos Participatius, arribem a la tercera edició amb la què pretenem consolidar encara més aquest procés que ja forma part de la cultura participativa del nostre poble.

En aquesta edició, tal i com ja va passar en l’edició anterior, s'hi han incorporat canvis i millores sorgides de les aportacions realitzades per la Comissió de Participació (formada per ciutadania, entitats i representants polítics), així com també de l’enquesta de valoració que es va obrir a tota la ciutadania.

El canvi més destacat el trobem en el sistema de votació. Es mantenen les dues tipologies de propostes, petites i mitjanes-grans, però s'incorpora un canvi en la metodologia de votació, permetent realitzar fins a tres vots per a cadascuna de les dues categories.

La presentació ha anat a càrrec del Regidor de Comunicació, Participació i Transparència, Guiu Grau, i de la tècnica de participació, Sílvia Font.

Aquest passat dilluns ja es va iniciar el període de presentació de propostes, que durarà fins el proper 25 de juliol. La tipologia de propostes a presentar, com l’exercici 2021, diferencia entre propostes petites (fins a 10.000 €) i propostes mitjanes i grans (de 10.001€ a 40.000 €).

QUÈ DECIDIM?
Es poden proposar projectes, inversions i accions per millorar el poble en qualsevol àmbit. Les propostes han de ser clares i concretes, i s’han de pensar procurant satisfer necessitats del poble, donant resposta a necessitats col·lectives i no a necessitats individuals.

QUI POT PARTICIPAR-HI
Podrà presentar propostes qualsevol persona, tant si està empadronada al municipi de Tona com si no. També hi podran participar les entitats i col·lectius del municipi.
En la fase de votació hi podran participar totes les persones majors de 16 anys i que estiguin empadronades a Tona.

La novetat: TALLER DE CREACIÓ DE PROPOSTES
Els dies 29 de juny i 16 de juliol es portarà a terme un taller de creació de propostes per afavorir la reflexió col·lectiva. Els tallers es realitzaran en dues sessions presencials que tindran lloc els dies 29 de juny, a les 18h i 16 de juliol, a les 11h a l’Espai Muriel Casals.

Darrera actualització: 15.06.2022 | 13:19