Tona impulsa la transició energètica

Dijous, 14 de setembre de 2023 a les 09:00

Les jornades ‘Construïm un futur sostenible’ tindran lloc a l'Espai Muriel Casals els dies 20 i 27 de setembre, i 4 i 7 d'octubre.

Tona promou la transició energètica organitzant les jornades ‘Construïm un futur sostenible’. Aquest projecte neix d'una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius impulsats des de l’Ajuntament de Tona l'any 2022: Dinamització i impuls de la transició energètica i les comunitats energètiques.

El projecte té com a objectiu la difusió i divulgació sobre la transició energètica participada i les comunitats energètiques enfocada a la ciutadania de Tona, però també a la de la comarca d’Osona.

El cicle de xerrades tindrà lloc els 20 i 27 de setembre i el 4 d’octubre, a l’Espai Muriel Casals de Tona. Els temes de les ponències són la mobilitat sostenible com a transport del futur, l’eficiència energètica a les llars i com lluitar contra la pobresa energètica.

El projecte conclourà el dissabte 7 d’octubre, amb una jornada festiva que s'iniciarà amb un recorregut en Bicibus, per promoure aquesta iniciativa de transport sostenible a les escoles que arribarà a l’Espai Muriel Casals, on hi haurà un esmorzar previ a la ponència inaugural i la taula rodona que posarà punt final a les jornades. Finalment, la festa de la transició energètica acabarà amb un dinar popular, que requerirà inscripció prèvia.

Coincidint amb la cloenda festiva, a l'Espai Muriel Casals, també si podrà trobar la 2ª Fira d'Intercanvi: porta allò que ja no necessitis i emporta't el que et faci servei. A partir de les 9 h fins a les 12 h.

El projecte també promourà la conciliació familiar en els esdeveniments de promoció de la transició energètica, donat que hi haurà servei de monitors amb jocs lúdics per als infants que vinguin el dissabte.

Inscriu-te al Dinar popular del dia 7 d'octubre aquí

La Tonenca

La Tonenca és una cooperativa de consumidors i usuaris que neix amb l'objectiu d'impulsar la transició energètica al municipi de Tona a través de projectes d'autoconsum col·lectiu, mobilitat sostenible, parcs solars i altres projectes que s'iniciaran en el futur.

La Tonenca vol promoure passar d'un municipi basat en l'ús d'energia d'origen fòssil, a un municipi on cada vegada l'ús d'energia renovable s'acosti al 100%. Això sense deixar enrere aspectes socials i de gènere com podria ser la protecció de les famílies més vulnerables. Involucrant a tota la ciutadania, empreses, comerços i entitats de Tona.

Darrera actualització: 20.09.2023 | 13:39

Imatges