Festes i fires

CAVALCADA DE REIS

El 5 de gener, la nit de reis, Tona rep Ses Majestats amb atxes enceses d'espígol perfumat pels carrers més cèntrics del poble.
Els reis i la reina Mel, un cop feta la cavalcada en què alegren els nens i nenes amb llaminadures, adoren el Nen Jesús i a la plaça Major reben la mainada amb els patges i els donen un petit present.

ELS TRES TOMBS

En homenatge a les arrels de pagès cada any són beneïts pel rector de Tona, els animals relacionats amb les feines del camp que recorren el poble en una vistosa cercavila.

CARNESTOLTES

La setmana després del dia assenyalat, multitud de grans i petits en comparses o individualment es passegen pel poble mostrant les seves disfresses. 
S'organitza un carnestoltes infantil i una rua per a tots els públics.

FESTA DELS JUBILATS

L'11 de febrer, amb motiu de la festa de la Mare de Déu de Lurdes, els jubilats celebren una missa a l'ermita de Lurdes i tot seguit van a dinar tots junts.

DIA DE LA DONA

S'organitzen activitats des de l'àrea de Feminismes i en col·laboració amb diverses entitats del municipi.

DIADA DE SANT JORDI

Les roses i els llibres omplen els carrers de Tona, i durant tot el dia es pot gaudir d'activitats culturals, artístiques i recreatives.

SETMANA CULTURAL

Durant la setmana de Sant Jordi, s'organitzen diverses activitats culturals: teatre, concerts, exposicions, lliurament del premi Noi de Tona, presentació del Llibre de Tona...

PASQUA

El Grup d'Animació del Casal d'Avis ofereix un espectacle a la gent gran de les residències i al poble en general.

UNA TONA DE MÀGIA

El Festival Internacional de Màgia de Tona, Una Tona de Màgia, és un esdeveniment de caràcter cultural i lúdic organitzat per l'Ajuntament de Tona i Ironic Art el primer cap de setmana de maig.

Podeu consultar el web per a més informació: Una Tona de Màgia

SETMANA DE LES FAMÍLIES

A mitjan maig s'organitzen activitats per al gaudi de les famílies.

APLEC DE LA ROSA A LURDES I AL CASTELL

Per la 2a pasqua, durant dos dies es fan tota una colla d'actes, oberts a tothom i relacionats amb la cultura i la tradició catalana com són: cercavila de carrosses enramades amb els menuts vestits de "catalans", actes de veneració de la Mare de Déu de Lurdes, aplec de sardanes, balls tradicionals, danses catalanes i un munt d'actes que tenen la cultura popular com a comú denominador.

FLAMA DEL CANIGÓ

El Centre Excursionista i l'Associació Atlètica participen en l'arribada de la flama a la plaça del Monument a la Sardana.

Quan arriba la flama, s'encén el peveter i hi ha una petit concert, parlaments i un pica-pica. I la revetlla continua!

ELS VESPRES DE L'ESTIU

Quan fa bon temps ve de gust sortir, passejar i gaudir dels espais del poble. Tindrem l'oportunitat de fer-ho acompanyats d'activitats per a totes les edats, amb la programació d'estiu que va de juny fins a setembre.

FESTA MAJOR D'ESTIU

Es celebra sempre el primer diumenge d'agost i s'allarga fins al dimarts. S'ofereix un amplíssim ventall d'espectacles i activitats lúdiques, culturals i esportives per a tots els gustos i edats. 

11 DE SETEMBRE - DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Jornada especialment reivindicativa i d’afirmació nacional en què tenen lloc diverses activitats, especialment un homenatge a la senyera, el brindis per Catalunya i la lectura del manifest de l’11 de Setembre.

SETMANA DE LA MOBILITAT

Del 22 al 30 de setembre es celebra la setmana de la mobilitat sostenible i segura que s'emmarca dins la iniciativa europea de la "European mobility week".

FESTA MAJOR DE SANT ANDREU

La setmana del 30 de novembre, Sant Andreu, patró del poble, es realitzen tot un seguit d'actes i activitats ben diverses entre les que figura:

LA FIRA JOC JOC
Una fira del joc i la joguina diferent on es poden trobar parades de venda, històries, espectacles, concursos de creació de joguines i tot el relacionat amb el món del joc.

LLIURAMENT DEL PREMI MIL·LIARI

PESSEBRE VIVENT

Amb especial cura i sensibilitat, en l'entorn d'un marc especial com la falda del turó del Castell de Tona, es representen les escenes del pessebre durant totes les festes nadalenques.

NADAL A TONA

Durant les festes de Nadal es realitzen diverses activitats com les festes de Nadal de la gent gran, el campament i l'arribada del patge reial, els concerts corals i altres activitats musicals, diverses quines organitzades per entitats esportives i la cavalcada de Reis, amb les tradicionals atxes.

Darrera actualització: 10.05.2023 | 12:57
Darrera actualització: 10.05.2023 | 12:57