Comissió de Participació Ciutadana

Vista la necessitat de crear una comissió de seguiment de la participació ciutadana, amb la finalitat de coordinar i fer el seguiment de tots els processos participatius que es portin a terme en el municipi, en data 8 de juliol de 2021 s'aprova el Reglament de la Comissió de Participació Ciutadana de Tona.

La Comissió de Participació Ciutadana és l’òrgan de coordinació de tots els processos de participació ciutadana del municipi de Tona. És l'encarregada de vetllar pel bon funcionament dels diferents processos i mecanismes participatius del municipi, garantint la transparència i la neutralitat del procés. 

Les funcions de la Comissió són:

  • Coordinar, fer el seguiment i vetllar pel bon funcionament dels processos i els mecanismes de participació ciutadana previstos en el Pla de Mandat, dels pressupostos participatius i de les polítiques puntuals que es sotmetin a participació.
  •  Garantir la transparència i la neutralitat dels processos participatius.
  • Preparar la documentació dels temes que es sotmetin a participació ciutadana.
  • Mobilitzar les persones participants dels diferents processos participatius.
  • Difondre els resultats dels processos participatius.
  • Fomentar la cultura participativa.

La Comissió de Participació Ciutadana està formada per:

  • Una persona representant de cada grup polític municipal amb representació a l'Ajuntament.
  • 3 entitats.
  • 3 persones representants de la ciutadania.
  • Personal tècnic municipal.

La Comissió es constitueix a l'inici de cada mandat i es dissol el dia que finalitza el mandat. Cada dos anys es renoven les persones que integren la Comissió.

El procediment d’elecció de les entitats és per consens, escollides per les mateixes entitats a partir d'una convocatòria amb totes les associacions que formen part del Registre Municipal d’Entitats. El procediment d’elecció de les persones representants de la ciutadania és per sorteig públic entre les persones que s’hagin inscrit de forma voluntària. 

 

COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA 2019-2023

En data 20 de setembre de 2021 es va aprovar la constitució de la Comissió de Participació Ciutadana del mandat 2019-2023. 

Consulta tota la informació d'aquesta Comissió accedint a la plataforma de participació ciutadana Participa311-tona

Notícia constitució Comissió de Participació 

 

COMISSIÓ DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA 2023-2027

16/11/2023

Obrim la convocatòria de persones majors de 16 anys i residents al municipi que vulguin formar part de la Comissió de Participació Ciutadana del nou mandat. 

Us podeu inscriure a la plataforma de participació Participa311-tona o bé a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (1r pis Ajuntament de Tona) fins al dia 15/12/2023. Entre totes les persones inscrites es realitzarà un sorteig públic per escollir a les tres persones representants de la ciutadania el dia 21/12/23, a les 19.00 hores, a la sala de plens de l'Ajuntament. 

Pel que fa a les entitats, es convocarà una reunió amb totes les entitats registrades pel dia 16/01/24 per escollir a les tres entitats que formaran part de la Comissió.

El Reglament determina que el mandat dels membres de la Comissió tindrà una durada de dos anys.

Consulta tota la informació a Participa311-tona 

Si voleu més informació us podeu adreçar a l'Àrea de Participació per mitjà del correu-e tona.participacio@tona.cat

 

 

 

Darrera actualització: 05.02.2024 | 15:32
Darrera actualització: 05.02.2024 | 15:32