Processos participatius

En aquest apartat podeu accedir als diferents processos participatius que s'han portat a terme a Tona.

Podeu participar i fer el seguiment de tots els processos participatius que es portin a terme en el municipi de Tona des de la plataforma de participació ciutadana DECIDIM TONA  https://participa311-tona.diba.cat/ )

 

CONSULTES I PROCESSOS PARTICIPATIUS ACTUALS

PLA ESPECIAL DEL CENTRE

Del 8 al 31 d'octubre de 2022

L’Ajuntament de Tona està elaborant el Pla Especial de Protecció al Centre Urbà de Tona, que engloba els carrers Major, Barcelona i Nou, places Major i de l’Hostal.

Un pla especial de protecció és un instrument que protegirà i regularà les intervencions en els béns que tenen interès artístic, patrimonial i històric, així com també actuar en aquelles parts que no tenen protecció, però s’han d’integrar en un conjunt històric des del respecte i l’harmonia del conjunt. El POUM actual ja contempla la redacció d'aquest pla.

L’objectiu d’aquest pla és detectar els valors històrics i patrimonials que encara conserven els edificis d’aquesta zona, entendre quins són els paràmetres de conjunt que estableixen harmonia i continuïtat històrica; de manera que es puguin identificar, reconèixer i posar en valor; i així evitar que es perdin amb el pas del temps. A part d’identificar els diferents elements patrimonials i protegir-los, pretén dinamitzar i harmonitzar l’àmbit del pla, de manera que pugui ser un espai més pensat per a les persones i sigui molt més habitable.  

La participació ciutadana en el pla és important per ajudar a concretar les necessitats reals de la gent que hi viu i, per altra banda, per completar les referències orals i històriques.

Per aquest motiu s'ha programat una passejada divulgativa pels carrers Major i Barcelona amb el guiatge d’Anna Rovira, arquitecta especialista en Patrimoni. 

La passejada tindrà lloc el dissabte 8 d'octubre de 2022, a les 17.00 hores, i està englobada dins les Jornades Europees de Patrimoni. Ens trobarem a l’espai del monument La Conversa (davant del Bon Preu, al carrer Barcelona).

Cartell

Notícia

També podeu participar al Pla Especial de Protecció del Centre, aportant-nos informació que tingueu relacionada amb el centre urbà, responent l'enquesta de participació. 

Aquesta enquesta estarà oberta fins al dia 31/10/22 i es pot respondre en format paper a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o bé en format telemàtic.

Enquesta

Informe final procés participatiu

 

PREMI MIL·LIARI 2022

Del 8 de setembre de 2022 al 9 d'octubre de 2022 

Obrim el termini per a la presentació de propostes de persones candidates al Premi Mil·liari 2022. A partir de les propostes rebudes, es seguirà el procediment d'atorgament dels premis de conformitat amb l'establert en el Reglament d'honors i distincions.

El Premi Mil·liari és un reconeixement públic que premia els mereixements especials, els beneficis que una determinada conducta o manera de fer hagi representat per a Tona, els serveis extraordinaris prestats al poble de Tona o la trajectòria d'una persona o persones que es consideri que ha beneficiat el poble de Tona o algun dels seus col·lectius.

Informació i participació al procés

Notícia 

Informe resultats

 

REPENSEM LA NOVA BIBLIOTECA

Del 25 de juliol al 30 de setembre de 2022

Iniciem un procés participatiu vinculat a l'ampliació de la Biblioteca Caterina Figueras. Ajuda'ns, amb la teva participació, a construir la nova Biblioteca de Tona.

La remodelació de l'espai permetrà comptar amb una sala d'actes amb capacitat aproximada per a 35 persones, una sala de formació (capacitat per a 8 persones), un pati interior, i les diverses àrees amb què ja comptàvem: infantil i familiar, revistes, música i cinema, àrea d'adults. El model de biblioteca conservarà l'essència actual: els llibres i la lectura continuaran essent el seu epicentre, però volem oferir un servei adaptat a les teves necessitats i inquietuds.

Tot seguit, et demanem alguns aspectes per a conèixer-te millor: què esperes d'aquest equipament?, amb què t'agradaria omplir de vida els nous espais?, quins serveis i activitats voldries que oferíssim?

Podeu omplir l'enquesta:

 • En format digital a través del següent enllaç https://forms.gle/8qszuM9CwztXM47y6
 • En format paper a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Tona (1r pis) i a la Biblioteca Caterina Figueras.

Informació i participació al procés

Cartell

TROBADA PRESENCIAL DIJOUS 22/09/22, A LES 18.30 H, A L'ESPAI MURIEL CASALS

Obrim un espai de participació presencial relacionat amb el procés participatiu que s'ha iniciat per conèixer la teva opinió sobre els serveis actuals i recollir propostes per a la nova Biblioteca.

Cartell trobada presencial
 

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE TONA 2022

De l'1 de juny al 31 de desembre de 2022

Aquest procés participatiu permetrà als veïns i veïnes de Tona decidir el destí de 50.000 € del pressupost municipal de l'any 2023, presentant propostes i posteriorment votant les propostes finalistes.

Aquesta serà la quarta edició dels pressupostos participatius a Tona: es consolida com un procés participatiu regular del municipi. Aquesta nova edició es planteja amb base a l'experiència de les tres edicions anteriors i incorpora canvis o millores, d'acord amb les avaluacions realitzades.

PRESENTACIÓ DE PROPOSTES

Pot presentar propostes qualsevol persona, tant si està empadronada al municipi de Tona com si no. També les entitats i col·lectius del municipi.

Es poden presentar projectes, inversions i accions per millorar el poble en qualsevol àmbit. Les propostes han de ser clares i concretes i amb l'objectiu de satisfer necessitats del poble.

Les propostes han de complir els següents criteris:

 • No superar el pressupost de 40.000 €.
 • Ser iniciatives concretes, valorables econòmicament.
 • Ser de competència municipal.
 • Ser viables tècnicament i econòmicament.
 • Donar resposta a una necessitat del municipi i ser d’interès general.
 • No estar incloses en el pressupost municipal ordinari, i no duplicar actuacions en marxa o previstes.
 • No provocar exclusió social, ni ser contràries als drets humans, o lesionar drets de tercers; han de ser equitatives des d’un punt de vista de gènere, inclusives, obertes, sostenibles amb el medi ambient.
 • Respectar el marc jurídic i legal existent.
 • No poden ser de manteniment.
 • No poden ser ajuts o subvencions a entitats i/o col·lectius.

Les propostes es dividiran en dos llistats segons el seu pressupost:

 • Propostes petites: amb un pressupost de fins a 10.000 €.
 • Propostes mitjanes-grans: amb un pressupost d’entre 10.001 € i 40.000 €.

VOTACIÓ

Només podran votar les persones majors de 16 anys i que estiguin empadronades al municipi de Tona.

Es votaran per separat les dues tipologies de propostes: les propostes petites i les propostes mitjanes-grans.

Cada persona podrà votar fins a un màxim de 3 propostes del llistat de propostes petites i fins a un màxim de 3 propostes del llistat de propostes mitjanes-grans.

COM PARTICIPAR

- Telemàticament: a través de la plataforma de participació https://participa311-tona.diba.cat

- Presencialment des de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), situada al 1r pis de l’Ajuntament de Tona.

- També s’habilitaran altres punts presencials en el municipi (s’informarà a través dels canals de comunicació municipals).

CRONOGRAMA:

 • CAMPANYA DE COMUNICACIÓ: Del 01/06/22 al 12/06/22
 • PRESENTACIÓ DE PROPOSTES: Del 13/06/22 al 25/07/22
 • VALIDACIÓ TÈCNICA: Del 26/07/22 al 21/10/22
 • VOTACIÓ DE LES PROPOSTES: Del 21/11/22 al 19/12/22
 • RETORN DELS RESULTATS I AVALUACIÓ: Desembre 2022

Informació del procés i participació a la plataforma Participa311

Bases reguladores dels pressupostos participatius de Tona 2022

Díptic informatiu

Cartell La Ruta dels Participatius

Cartell votacions

Díptic votació

 

MONUMENT EN RECONEIXEMENT ALS DONANTS DE SANG

Del 25 de maig al 24 de juny de 2022

L'objectiu d'aquest procés participatiu és que la ciutadania pugui escollir el lloc on col·locar el monument en reconeixement als Donants de Sang. 

Aquesta escultura ha estat creada per l'autor Pere Parés Bartrina.

S'han proposat tres llocs diferents del municipi on es podria col·locar aquesta escultura, ajuda'ns a escollir quin d'aquests llocs et sembla millor.

PARTICIPA!

Informació i participació al procés

Cartell

Resultats votacions
 

 • CONCURS DE TEXTOS PER AL MONUMENT A LES PERSONES DONANTS DE SANG Del 17 d'agost al 30 de setembre de 2022 

Després del procés participatiu per decidir la ubicació del monument a les Persones Donants de Sang, que en va sortir guanyador el carrer de Torras i Bages (cantonada carrer Travessia), s’ha obert la convocatòria d'un concurs de textos per escollir el que s'escriurà a la placa del monument. 

Cal redactar un text en el format que es vulgui, a partir d'un d'aquests temes: donar sang; exemple de solidaritat; art i vida; camins de vida. L'extensió serà de 50 a 80 paraules. 

El text guanyador serà reproduït a la placa que acompanyarà el monument a les Persones Donants de Sang. 

Trobareu tota la informació de com participar-hi accedint a https://www.tona.cat/actualitat/noticies/concurs-de-textos-per-al-monument-a-les-persones-donants-de-sang.html

Cartell 

Informe procés i resultats

Notícia resultats i acte inauguració monument
 

2a EDICIÓ DEL CONCURS DE CARTELLS DE FESTA MAJOR

Del 20 de maig de 2022 a l'1 de juliol de 2022

Es tracta de la II Edició del Concurs de Cartells de Festa Major, promogut per l’Àrea Comunicació, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Tona, en el qual es pretén premiar el talent i la creativitat dels tonencs i tonenques. Es poden presentar les sol·licituds fins el dia 15 de juny. Es defineixen dues categories:

 • Categoria A: Cartell de Festa Major d’Estiu 2022.
 • Categoria B: Cartell de Festa Major d’Estiu Jove 2022.

Un jurat format per 3 persones professionals de l’àmbit del disseny gràfic i el tècnic de comunicació de l’Ajuntament de Tona escolliran entre 2 i 5 propostes finalistes per cadascuna de les categories del concurs que es sotmetran a votació popular. Els criteris que tindrà en compte el jurat per escollir les propostes que passaran a la votació final seran les següents: originalitat, nivell tècnic i presència d’elements identificatius de la Festa Major.

Els cartells guanyadors per a cadascuna de ls categories seran decidits per votació popular a través de la plataforma de participació Participa311-Tona. El període de votació serà del dia 20 de juny a l’1 de juliol.

Notícia

Informació i participació al procés

Resultats votacions i cartells guanyadors

 

NOMS DE DONES PER A LES DIVERSES SALES DEL MURIEL CASALS

Del 10 de maig de 2022 al 10 de juny de 2022

L'objectiu d'aquest procés participatiu és escollir noms de dones per anomenar les diverses sales i espais del Muriel Casals. La Muriel Casals va ser una dona compromesa amb els seus ideals, que ha esdevingut un veritable referent femení. Doncs bé..., t’animes a ajudar a visibilitzar altres dones proposant els seus noms per a sales o espais del Muriel Casals? Hi ha aquestes dues possibilitats:

 • Grup A: dones tonenques o amb algun tipus de vincle amb el nostre poble.
 • Grup B: dones que han estat o són referents per a la nostra societat.

Vols proposar-nos algú? Qui?

Participa responent el formulari de participació que trobaràs a la plataforma Participa311 o bé presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Informació i formulari de participació

Cartell

Notícia a xarxes 

 

ENQUESTA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Del 4 d'abril de 2022 al 2 de maig de 2022

Amb la voluntat de fomentar i millorar la participació ciutadana del municipi, us convidem a participar en aquesta enquesta que ens permetrà recollir informació i opinions sobre les oportunitats de participació ciutadana que existeixen en el municipi i propostes de millora. Les dades recollides permetran a l'Ajuntament de Tona de saber quines accions són més valorades i quines s’han de millorar per poder generar més participació en la política pública municipal.

Aquesta enquesta està inclosa dins la fase de diagnosi i anàlisi de la participació del municipi que estem realitzant conjuntament amb la Diputació de Barcelona i la Cooperativa Etcèteres per a l'elaboració d'un Pla de Participació de Tona. 

Podeu omplir l'enquesta:

 • En format digital accedint a ENQUESTA
 • En format paper a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Tona (1r pis).

Podeu trobar més informació a la notícia.

 

REGIDORIA OBERTA FESTA MAJOR D'ESTIU'22

Vols participar en l'organització de la Festa Major d'Estiu?
Ens agradaria poder comptar amb la participació, tant d'entitats com de persones a títol individual, fent-nos arribar propostes d'activitats, preparant activitats, ajudant en l'organització, col·laborant amb la festa, ...
Vine! Proposa! Participa!

Dia: Divendres 11 de març de 2022, a les 20.00 hores, a l'Espai Muriel Casals.

Dia: Dissabte 2 d'abril, a les 12.00 hores, a l'Espai Muriel Casals.

Dia: Dissabte 21 de maig, a les 12.00 hores, a l'Espai Muriel Casals.
 

HISTÒRIC DE PROCESSOS PARTICIPATIUS

REGIDORIA OBERTA UNA TONA DE MÀGIA

Tens ganes de saber com pinta aquesta edició del festival?
Tens ganes de fer alguna proposta o d'implicar-t'hi com a voluntari/a?

T'hi esperem!

Dia: Dimecres 16 de febrer de 2022
Hora: 20.30 hores
Lloc: Espai Muriel Casals

Decidim Tona


PREMI NOI DE TONA 2022

Del 14 de gener de 2022 al 13 de febrer de 2022 

Obrim el termini per a la presentació de propostes d'entitats candidates al Premi Noi de Tona 2022. A partir de les propostes rebudes, es seguirà el procediment d'atorgament dels premis de conformitat amb l'establert en el Reglament especial d'honors i distincions.

El Premi Noi de Tona és un reconeixement públic que premia la trajectòria o un fet destacable de les entitats o associacions del nostre terme municipal, per la seva participació activa en la promoció de la vida social del municipi o per la promoció de Tona més enllà dels nostres límits municipals.

Informació i participació al procés

Notícia a xarxes

Resultats Premi Noi de Tona 2022
 

FESTIVAL UNA TONA DE MÀGIA

Del 5 d'octubre de 2021 al 24 d'octubre de 2021

Estem preparant el Festival Una Tona de Magia 2022 i ens agradaria conèixer la vostra opinió sobre el format del festival.

Per a la preparació de la propera edició del Festival Una Tona de Màgia 2022 s'ha considerat oportú obrir un procés participatiu, de caràcter consultiu, per tal que la ciutadania pugui donar la seva opinió sobre el Festival Una Tona de Màgia i tota la seva trajectòria. Per aquest motiu s'obre un formulari per valorar el festival i aportar idees o propostes de millora.

Podeu participar responent el qüestionari a través de la plataforma Decidim Tona.

Informació i participació al procés

Informe resultats

 

REGIDORIA OBERTA FIRA JOC JOC 2021

T'agradaria participar en l'organització de la Fira Joc Joc?
Vols organitzar una activitat o taller, o proposar un joc per l'edició d'enguany?

Espai temporal de participació per a l'organització de la Fira Joc Joc 2021.

Dimecres 6 d'octubre de 2021, de 19.00 a 20.00 hores, ens trobem a l'Espai Muriel Casals.

Decidim Tona
 

PREMI MIL·LIARI 2021 I PREMI NOI DE TONA 2021

Del 6 de setembre de 2021 al 10 d'octubre de 2021 

Obrim el termini per a la presentació de propostes de persones candidates al Premi Mil·liari 2021 i d'entitats candidates al Premi Noi de Tona 2021. A partir de les propostes rebudes, es seguirà el procediment d'atorgament dels premis de conformitat amb l'establert en el Reglament d'honors i distincions.

El Premi Mil·liari és un reconeixement públic que premia els mereixements especials, els beneficis que una determinada conducta o manera de fer hagi representat per a Tona, els serveis extraordinaris prestats al poble de Tona o la trajectòria d'una persona o persones que es consideri que ha beneficiat el poble de Tona o algun dels seus col·lectius.

El Premi Noi de Tona és un reconeixement públic que premia la trajectòria o un fet destacable de les entitats o associacions del nostre terme municipal, per la seva participació activa en la promoció de la vida social del municipi o per la promoció de Tona més enllà dels nostres límits municipals.

Informació i participació al procés

Notícia a xarxes

Resultats consulta Premis Mil·liari i Noi de Tona 2021
 

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE TONA 2021

De l’1 de juliol de 2021 al 31 de desembre de 2021

Els pressupostos participatius són un mecanisme de participació i gestió del municipi, i suposen un pas més per part de l’Ajuntament de Tona en el seu esforç per esdevenir més transparents, propers a la ciutadania i fomentar una cultura més democràtica i participativa en el poble.

Els Pressupostos Participatius de Tona 2021 permetran que els veïns i veïnes de Tona puguin decidir el destí de 50.000 € del pressupost municipal de l'any 2022, presentant propostes i posteriorment votant les propostes finalistes.

Amb aquesta tercera edició l’Ajuntament de Tona vol consolidar els pressupostos participatius, constituint-se com un procés regular i anual del municipi. Des de la Regidoria de Participació s’ha definit el projecte de “Pressupostos Participatius de Tona 2021” en base a l’experiència de l’any 2020 i implementant millores a partir de l’avaluació del procés participatiu realitzada tant per part de la Comissió de Seguiment, com dels Grups Polítics Municipals, de l’equip tècnic intern i de la ciutadania (mitjançant una enquesta d’avaluació ciutadana).

CONDICIONS DE LES PROPOSTES:

Es poden proposar projectes, inversions i accions per millorar el poble en qualsevol àmbit. Les propostes s’han de pensar procurant satisfer necessitats del poble, han de donar resposta a necessitats col·lectives i no a necessitats individuals.
Es podran presentar dues tipologies de propostes:

 • Propostes petites: amb un pressupost de fins a 10.000 €.
 • Propostes mitjanes-grans: amb un pressupost d’entre 10.001 € i 40.000 €.

QUI POT PARTICIPAR:

En la fase de presentació de propostes qualsevol persona major de 16 anys, tant si està empadronada al municipi de Tona com si no. També hi podran participar les entitats i col·lectius del municipi.

En la fase de votació hi podran participar totes les persones majors de 16 anys i que estiguin empadronades a Tona. Només es permetrà una votació per cada document acreditatiu d’identitat.

Es votaran per separat les dues tipologies de propostes: les propostes petites i les propostes mitjanes-grans. Cada persona podrà votar 1 de les propostes petites (fins a 10.000 €) i 1 de les propostes mitjanes-grans (fins a 40.000 €).

CRONOGRAMA:

 • CAMPANYA DE COMUNICACIÓ: De l'01/07/21 al 25/07/21
 • PRESENTACIÓ DE LES PROPOSTES: Del 26/07/21 al 12/09/21
 • VALIDACIÓ TÈCNICA: Del 13/09/21 al 31/10/21
 • VOTACIÓ DE LES PROPOSTES FINALISTES: Del 26/11/21 al 17/12/21
 • RETORN DELS RESULTATS I AVALUACIÓ: Desembre 2021

Informació del procés i participació a la plataforma Decidim

Bases reguladores dels pressupostos participatius de Tona 2021

Resultats votacions Pessupostos Participatius 2021 o bé accedint a la plataforma Decidim Tona

Enquesta avaluació Pressupostos Participatius 2021

MEMÒRIA AVALUACIÓ PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2021
 

CONCURS DE CARTELLS DE FESTA MAJOR

Del 10 de juny de 2021 al 18 de juliol de 2021

L'Ajuntament de Tona convoca la primera edició del concurs de cartells de la Festa Major, en què es pretén premiar el talent i la creativitat dels tonencs i tonenques. El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el dia 1 de juliol.

El cartell guanyador serà decidit per votació popular a través de la plataforma de participació Decidim Tona. El període de votació popular serà del 5 a l'11 de juliol.

Prèviament a la votació, els cartells presentats seran validats per un jurat tècnic format per 2 persones professionals de l’àmbit del disseny gràfic i les arts plàstiques i el tècnic de comunicació de l’Ajuntament de Tona, d’acord amb els criteris següents: originalitat, nivell tècnic i presència d’elements identificatius de la Festa Major. 

Notícia a xarxes

Informació i participació al procés

S'han presentat un total de 22 propostes de cartells. 

Resultats votacions i cartell guanyadorREFORMA DE LA PLAÇA MAJOR

Del 17 de maig de 2021 al 2 de març de 2022

Aquest procés participatiu permet a la ciutadania i a les entitats participar en el disseny de la plaça Major, presentant propostes de com ens imaginem la plaça i què hi trobem a faltar. 

Prèviament a la redacció del projecte urbanístic per la reforma de la plaça Major, amb la voluntat d'impulsar la participació ciutadana en els assumptes d'interès municipal, iniciem un procés participatiu que permetrà als veïns i veïnes de Tona aportar idees i propostes per a la reforma d'aquesta plaça. 

Aquest procés participatiu tindrà dues fases. Una primera fase de caràcter consultiu, que consistirà en una pluja d'idees per tal de recollir les propostes al voltant de com ens imaginem la plça i què hi trobem a faltar. I una segona fase de caràcter vinculant, en què els serveis tècnics municipals elaboraran propostes de projecte per a la reforma de la plaça Major, basades en les idees aportades, així com també en els criteris urbanístics i d’usos establerts. Aquests projectes es sotmetran a votació ciutadana per tal de decidir quin serà el que finalment s'executarà.

1a FASE

Del 17 de maig de 2021 al 31 d'octubre de 2021

Durant aquesta primera fase els veïns i veïnes de Tona podran participar aportant idees i propostes per la reforma de la plaça Major.

Caldrà tenir en compte que les propostes tècniques estan limitades per les condicions establertes en la normativa urbanística vigent i pels usos actuals. Així doncs, cal:

 • Complir amb la normativa urbanística municipal vigent (POUM).
 • Tenir un encaix coherent i harmònic amb l’entorn urbà.
 • Complir amb criteris de sostenibilitat.
 • Complir amb la normativa d’accessibilitat.
 • Ser econòmicament i tècnicament viable.
 • Fomentar la cohesió social.
 • Complir amb els usos establerts.

Notícia a xarxes

Informació i participació al procés

Informe resultats enquesta
 

2a FASE 

Del 14 de febrer de 2022 al 27 de març de 2022

En aquesta segona fase del procés participatiu es donaran a conèixer les propostes de projecte per a la reforma de la plaça Major, elaborades pels serveis tècnics municipals.

Del dia 20/02/22 al dia 11/03/22 la ciutadania podrà votar la proposta que més li agradi per la reforma de la plaça Major. Podran votar totes les persones majors de 16 anys i que estiguin empadronades a Tona.

Podeu votar una de les 3 propostes de reforma:

PROPOSTA REFORMA 1

PROPOSTA REFORMA 2

 PROPOSTA REFORMA 3

Es podrà votar:

Notícia

Informació i participació a la fase votacions

Resultats de les votacions


PARTICIPA EN LA PROGRAMACIÓ DE LA FESTA MAJOR ESTIU'21

Del 3 de maig de 2021 al 17 de maig de 2021

Es tracta d'una pluja d'idees per tal que la ciutadania i les entitats puguin aportar propostes d'activitats per incloure en la programació de la Festa Major d'Estiu'21.

- Quins actes proposes per la Festa Major d'Estiu 2021?

- Quina tipologia d'actuacions t'agradarien?

- Quins grups o companyies proposes?

Des de la Comissió de Festes s'ha acordat que la ciutadania i entitats puguin participar en la definició de la programació, aportant propostes d'activitats que considerin interessants per a la Festa Major d'aquest any. Entre les propostes que es presentin, la Comissió de Festes serà qui prendrà la decisió final de quines s'inclouran en la programació de la Festa Major. Es tindrà en compte:

 • El contingut cultural i la qualitat.
 • La paritat.
 • Que siguin propostes des de la proximitat geogràfica.
 • Que hi hagi activitats per a tots els públics.
 • Que siguin viables econòmicament.

Informació i participació al procés

Hem rebut un total de 19 propostes d'activitats, les quals seran valorades per la Comissió de Festes.

Propostes presentades


REGIDORIA OBERTA: LA FESTA MAJOR D'ESTIU 2021

T'agradaria formar part d'una comissió de festes que gestionés la festa major d'estiu?

Des dels Equips de Regidoria de Cultura i de Participació volem impulsar la creació d’una Comissió de Festes, oberta a totes les persones i entitats del municipi, per a la gestió de la Festa Major d’Estiu.

Vine!,proposa!, participa!

Dissabte 13 de març de 2021 a les 11.00 h reunió de debat i valoració a través de   https://meet.jit.si/FestaMajorTona2021

 Notícia a xarxes

Les reunions han continuat els dies 10/04/21 i 24/04/21, en les quals s'ha format la Comissió de Festes, que serà l'encarregada d'organitzar, coordinar i gestionar  la Festa Major d'Estiu. Aquesta Comissió  es seguirà reunint fins a la celebració de la Festa Major.

Decidim Tona
 

REESCRIVIM LA HISTÒRIA

Del 3 de març de 2021 al 8 de juny de 2021

Les regidories de Patrimoni, Feminismes i LGTBI i l'associació feminista Donaveu engeguen aquest procés participatiu a Decidim Tona per proposar espais, col·lectius i àmbits femenins, i dones que mereixen ser recordades, perquè el relat de la història de Tona sigui més igualitari i inclusiu. Participa!

Participa per proposar espais, col·lectius i àmbits femenins, i dones que mereixen ser recordades, perquè el relat de la història de Tona sigui més igualitari i inclusiu.

Notícia a xarxes

Cartell informatiu activitats 

Agenda actualitat

Informació consulta plataforma Decidim Tona

Informe resultats

 

ENQUESTA AVALUACIÓ PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2020

Del 13/04/2021 al 30/04/2021

Una vegada finalitzats els Pressupostos Participatius Tona 2020 cal realitzar una avaluació del funcionament de tot el procés participatiu. Per aquest motiu hem obert una enquesta d'avaluació ciutadana, a través d'un formulari de participació mitjançant la plataforma Decidim, per tal que la ciutadania pugui valorar diferents aspectes dels Pressupostos Participatius de Tona 2020. També s'hi podrà participar de forma presencial des de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament.

L'opinió de la ciutadania del municipi és molt important per a l'avaluació del procés, perquè són les persones a qui va destinada aquesta actuació. I, per tant, a través de la seva experiència i valoració podrem conèixer què és el que ha funcionat bé i el que no; i a partir d'aquí millorar les properes edicions. 

Formulari de participació a Decidim

Durant el període que ha estat oberta l'enquesta hem rebut un total de 45 respostes. Els resultats de l'enquesta estan inclosos en el document de la Memòria d'avaluació de tot el procés participatiu. 

Memòria avaluació Pressupostos Participatius de Tona 2020

 

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE TONA 2020 

De l'1 d'octubre de 2020 al 31 de gener de 2021

Des de la Regidoria de Participació s’han definit els Pressupostos Participatius de Tona 2020 amb la finalitat que la ciutadania de Tona pugui decidir sobre la destinació de part dels recursos municipals, al mateix temps que ens permet fomentar la participació ciutadana, conèixer les necessitats de la població, apropar el pressupost i la gestió municipal a la ciutadania, facilitar i promoure la intervenció de la ciutadania en la definició i planificació de les polítiques públiques municipals, i afavorir la deliberació col·lectiva per prioritzar-les.

Els Pressupostos Participatius de Tona 2020 permetran que els veïns i veïnes de Tona puguin decidir el destí de 50.000 € del pressupost municipal de l'any 2021, presentant propostes i posteriorment votant la/les propostes finalistes.

L'Ajuntament de Tona aposta per la participació ciutadana i la transparència com a eines per apropar l'administració als veïns i veïnes de Tona, implicar a la ciutadania en la presa de decisions i millorar els canals de comunicació entre el consistori i la ciutadania.

Per aquest motiu hem incorporat la plataforma de participació ciutadana Decidim Tona, plataforma digital de la Diputació de Barcelona, que ens permetrà tant la presentació de propostes com la seva votació segura, i facilita l'accés de la ciutadania a tota la informació del procés en qualsevol de les seves fases.

QUI POT PARTICIPAR:

En la fase de presentació de propostes qualsevol persona major de 16 anys, tant si està empadronada al municipi de Tona com si no. També hi podran participar les entitats i col·lectius del municipi. No podran presentar propostes els partits polítics, coalicions electorals, membres de la comissió, ni els regidors/es.

En la fase de votació hi podran participar totes les persones majors de 16 anys i que estiguin empadronades a Tona. Només es permetrà una votació per cada document acreditatiu d’identitat.

CRONOGRAMA:

 • DIFUSIÓ DEL PROCÉS: Del 01/10/20 al 15/10/20
 • PRESENTACIÓ DE LES PROPOSTES: Del 16/10/20 al 09/11/20
 • VALIDACIÓ TÈCNICA: Del 10/11/20 al 23/12/20
 • PUBLICACIÓ I VOTACIÓ PROPOSTES FINALISTES: Del 11/01/21 al 25/01/21
 • RETORN DELS RESULTATS I AVALUACIÓ: Finals de gener 2021

COM PARTICIPAR:

Per més informació sobre aquest procés participatiu i per poder-hi participar cal que entreu a la plataforma Decidim i us registreu: https://decidim-tona.diba.cat Per registrar-vos només cal un correu electrònic i contrasenya.
 

Informació del procés a través de la plataforma Decidim Tona

Bases reguladores dels pressupostos participatius de Tona 2020

Díptic informatiu

Resultats votacions pressupostos participatius o accedint a la plataforma DECIDIM

Notícia resultats votacions

 

TENS PROPOSTES DE CANDIDATES ALS PREMIS MIL·LIARI I NOI DE TONA?

PREMI MIL·LIARI 2020:

Obrim el termini per a la presentació de propostes de candidates i candidats a l'atorgament del Premi Mil·liari 2020.
El Premi Mil·liari és un reconeixement públic que premia els mereixements especials, els beneficis que una determinada conducta o manera de fer hagi representat per a Tona, els serveis extraordinaris prestats al poble de Tona o la trajectòria d'una persona o persones que es consideri que ha beneficiat el poble de Tona o algun dels seus col·lectius.
El Premi Noi de Tona és un reconeixement públic que premia la trajectòria o un fet destacable de les entitats o associacions del nostre terme municipal, per la seva participació activa en la promoció de la vida social del municipi o per la promoció de Tona més enllà dels nostres límits municipals.
Podeu presentar propostes a títol individual o en nom d'una entitat. Si tres entitats o 50 persones fan una proposta conjunta, la proposta passarà directament a la mesa de valoració. (Del 9 d'octubre de 2020 al 25 d'octubre de 2020)

Notícia a xarxes socials

Informació consulta plataforma Decidim Tona

Informe resultats consulta Premi Mil·liari 2020


PREMI NOI DE TONA 2020:

Obrim el termini per a la presentació de propostes d'entitats candidates a l'atorgament del Premi Noi de Tona 2020.
El Premi Noi de Tona és un reconeixement públic que premia la trajectòria o un fet destacable de les entitats o associacions del nostre terme municipal, per la seva participació activa en la promoció de la vida social del municipi o per la promoció de Tona més enllà dels nostres límits municipals.
Podeu presentar propostes a títol individual o en nom d'una entitat. Si tres entitats o 50 persones fan una proposta conjunta, la proposta passarà directament a la mesa de valoració. (Del 9 d'octubre de 2020 al 25 d'octubre de 2020)

Notícia a xarxes socials

Informació consulta plataforma Decidim Tona

Informe resultats consulta Premi Noi de Tona 2020

 

OPINA SOBRE ELS CRITERIS D'ATORGAMENT DE LES SUBVENCIONS A LES ENTITATS DE TONA

En l'actualitat s'ha vist la necessitat de modificar les bases reguladores per a la concessió de les subvencions en règim de concurrència competitiva per activitats educatives, esportives, culturals i de foment del comerç, consum i turisme amb la finalitat d'actualitzar, normalitzar i millorar els criteris objectius d'atorgament i amb l'objectiu final de beneficiar a més entitats i de maenra més eficient, atenent a criteris basats també en la percepció i/o necessitats de les enttiats. Amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana i implicar a la ciutadania en la gestió municipal, el procediment de modificació d'aquestes bases reguladores inclou un procés de participació de tots els ciutadans i ciutadanes, per tal que puguin donar la seva opinió i aportar propostes de criteris de valoració per a l'atorgament d'aquestes subvencions que siguin més adequats a les necessitats de les entitats i del municipi. (Del 4 de novembre de 2019 al 31 de desembre de 2019)

Informació del procés

Bases reguladores del procés

Informe de resultats del procés
 

CONSULTA SOBRE ELS HORARIS DE LA BIBLIOTECA

Volem conèixer l'opinió de la ciutadania de Tona sobre els horaris de la Biblioteca per tal d'oferir un horari més adequat possible a les seves necessitats. (Del 3 de desembre de 2019 al 16 de desembre de 2019)

Informació sobre la consulta

Resultats consulta


CONSULTA SOBRE QUINS TIPUS DE MÚSICA AGRADEN MÉS

Des de l'Equip de Regidoria d'Educació i Cultura es volen conèixer les opinions i preferències musicals per tenir-los en compte en la programació anual a Tona. (23 d'octubre de 2019)

Informació sobre la consulta
 

CONSULTA SOBRE PROPOSTES DE CANDIDATES O CANDIDATS AL PREMI MIL·LIARI

Des de l'Equip de Regidoria de Cultura i Educació s'obre aquesta consulta a la ciutadania de Tona per tal que aportin propostes de candidates o candidats al Premi Mil·liari d'enguany, premi que reconeix la trajectòria o la importància dels serveis d'una persona concreta en benefici de Tona o d'algun dels seus col·lectius. (Del 17 de setembre de 2019 al 26 de setembre de 2019)

Informació sobre la consulta

Resultats consulta
 

1ª EDICIÓ CONCURS TALENT TONENC 2019

L'Àrea de Joventut i la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme volen potenciar la participació dels joves del municipi, així com potenciar el talent del municipi, convocant el 1er Concurs de Talents sota el lema"Talent Tonenc". Una forma de demostrar el talent del municipi, d'una manera lúdica i festiva i alhora, dinamitzar el poble i donar a conèixer el talent del poble en l'inici de la setmana de la Festa de la Família. En una de les fases del concurs s'inclou un procés de participació ciutadana, mitjançant el qual es farà una votació popular per seleccionar a un//a dels/les finalistes que passarà a la gran final. (Del 18 de març de 2019 al 3 de maig de 2019)

Informació del procés

Bases reguladores del procés

Informe i Resultats procés participatiu
 

PLA ESTRATÈGIC TONA 2030

El projecte Tona 2030 s'inicia amb l'objectiu de consensuar el model de poble que volem i un full de ruta per als propers anys fruit del debat i la participació de moltes persones. És per això que s'ha convidat a participar en aquest procés de planificació estratègica a més de 200 persones, veïns i veïnes de Tona i representants de la societat civil, que són una mostra heterogènia de persones, de diferents edats, ideologies i àmbits professionals. La iniciativa Tona 2030 s'estructura a partir de la creació de 4 comissions de debat on participaran els convidats en funció de la seva expertesa i coneixement: economia, territori, talent i bon govern, persona i societat. (Del 20 de novembre de 2018 al 30 d'abril de 2019)

Diagnosi Tona 2030

Calendari

Acta Comissió Economia

Acta Comissió Territori

Acta Comissió Talent i bon govern

Acta Comissió Persona i societat_entitats, cultura, esports

Acta Comissió Persona i societat_salut, gent gran, joventut

Acta Comissió Persona i societat_joves

Resultats priorització propostes comissions

PROVA PILOT DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2018 

L’Ajuntament de Tona pretén impulsar i afavorir la participació ciutadana i la transparència en els assumptes de competència municipal. En aquest sentit, s'inicia un procés d’implementació dels pressupostos participatius amb l’objectiu de facilitar l’apoderament de la ciutadania. S’exposaran els 4 projectes que proposa el consistori perquè la ciutadania decideixi quin o quins cal executar amb la partida de 50.000 € del pressupost de 2019. (del 26 octubre al 2 de desembre de 2018).

Proposta 1 - Videovigilància

Proposta 2 - Pipi can

Proposta 3 - Enllumenat de Nadal

Proposta 4 - Arbrat

Informació sobre el procés

Bases reguladores del procés

Resultats prova pilot

 

PROCÉS PARTICIPATIU FESTA MAJOR 2018

Des de la Regidoria de Joventut de Tona s’inicia de nou un procés participatiu per programar la Festa Major d’aquest pròxim estiu.

Més informació sobre el procés participatiu

Darrera actualització: 28.11.2022 | 17:16