ESPAI MURIEL CASALS

Punt de trobada entre entitats i ciutadania on discutir, debatre, compartir i enriquir les experiències ciutadanes i culturals de Tona. 

L'Espai Muriel Casals és un projecte de dinamització, una eina per a la cohesió i la millora de la qualitat de vida de les persones de Tona i de les seves associacions
Per al seu bon funcionament cal establir un equilibri entre les programacions i ocupació generades per les àrees de l’Ajuntament i per les generades per les associacions. 

Vertebració de l’equipament al territori
L’EMC és un equipament més de la xarxa d’equipaments i serveis del municipi i el seu funcionament i gestió s’ha d’entendre dins d’aquest marc per aconseguir que sigui un servei a les necessitats del territori i no un servei que executa programació i activitat desvinculada del territori.
Les propostes culturals, socials i formatives són la llavor per apoderar i transformar, de tal manera que farà créixer una societat més lliure, crítica i culta.
És una prioritat generar una proposta de dinamització municipal per vertebrar les polítiques culturals, juvenils, educatives i socials de Tona amb una mirada unificada i amb uns objectius compartits.
L’execució dels projectes, activitats i accions es farà en qualsevol dels serveis, d'equipaments o espai públic. Essent l’EMC un espai més d’execució del projecte de dinamització.

Gestió compartida entre diferents entitats i serveis municipals
Des de l'inici en què es comença a imaginar l’EMC, tots els agents coincideixen que és necessari que sigui un espai on hi hagi un treball col·laboratiu entre l’administració (serveis i tècnics) i la ciutadania (ciutadania amb propostes i entitats). Tona no disposa d’un espai de dinamització i acollida d’iniciatives i aquest espai pot ser-ne la solució.

Què s'hi fa?
RELACIONAL

Espai d’acollida i d'informació / Espai d’estar, amb premsa, activitats no dirigides i espai de trobada / Espai exterior de joc.

FORMACIÓ
Formació de l’Aula Oberta, de Joventut i organitzada per entitats, serveis i Ajuntament.

POLÍTIQUES MUNICIPALS
Polítiques de Joventut: Espai d’atenció, informació, orientació i assessorament per a joventut / Atenció personalitzada de propostes o iniciatives juvenils / Atenció personalitzada per l'orientació d’activitats, serveis o recursos municipals.

Polítiques de Participació: Participació infantil, juvenil i ciutadana.

Polítiques de Cultura: Cicle festiu i accions culturals.

Programació d'activitats municipals

ASSOCIATIU
Sales de reunions comunes amb ús regulat / Armaris privats per a cada entitat / Espais d’assaig i treball comuns amb ús regulat / Programació a càrrec de les entitats / Seus socials de les entitats

CREATIU
Disponibilitat d’espais per a la creació col·lectiva i recursos per a facilitar iniciatives creatives en els camps de les arts.

ALTRES NECESSITATS
Acollida d’actes o necessitats diverses del municipi per lliure ocupació d’altres espais.

SERVEIS
Taller Ocupacional, Servei d’Habitatge, Servei de Desenvolupament Local, Espai de Salut i Refugi Climàtic.

RESERVA EL TEU ESPAI  a través del link https://sites.hospici.cat/espais/llistat/21

 

Carrer Jaume Balmes, 51 - 08551 Tona - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 674 60 61 08
Telèfon: 938870201 Ext.152
Adreça electrònica: tona.emc@tona.cat
Lloc web: www.instagram.com/espaimurielcasals/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 27.06.2023 | 11:55