Noticies

 • Jornades càpsula NOVA EDICIÓ DE LES JORNADES CÀPSULA D'ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL 20 d'abril de 2021

  L’actual situació de pandèmia ha afectat, també, la normal realització de les Jornades Càpsula del curs 2020/21 a la comarca d’Osona.

 • l'aULA DE tONA NEIX EL PROJECTE 'L'AULA DE TONA. MÚSICA TRADICIONAL I POPULAR', UN ESPAI D'APRENENTATGE A TRAVÉS D'INSTRUMENTS TRADICIONALS 19 d'abril de 2021

  Les sinergies entre la Colla de Diables de Tona, l’Ajuntament de Tona i el CAT Centre Artesà Tradicionàrius fan possible aquesta proposta que engegarà amb una prova pilot el proper dilluns 3 de maig de 2021.

  L’oferta formativa constarà de 4 tallers: violí, acordió diatònic, gralla i flabiol i tamborino, que es duran a terme al nou centre cultural i cívic, l’Espai Muriel Casals.

 • Pa amb xocolata PREINSCRIPCIONS A L'ESCOLA BRESSOL PA AMB XOCOLATA 15 d'abril de 2021

  Us facilitem una relació d'informació rellevant per al procés de preinscripció a l'Escola Bressol Pa amb Xocolata de Tona. Per a qualsevol dubte o ampliar la informació, podeu contactar amb l'escola al telèfon 93.812.58.48 o bé al correu electrònic  paambxocolata@tona.cat

 • Ampliació del Camp de les Lloses LES OBRES D’AMPLIACIÓ DEL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL CAMP DE LES LLOSES 14 d'abril de 2021

  S’han iniciat les obres d’ampliació del Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses. Ara s’està treballant en les fonamentacions del nou equipament i s’està realitzant el seguiment arqueològic
  de tots els rebaixos del terreny. L’execució del projecte de l’arquitecte Pere Molina Vall-llovera és possible gràcies a l’adjudicació d’ajuts provinents dels fons europeus Feder, i a les aportacions
  de l’Ajuntament de Tona i de la Generalitat de Catalunya, amb la coordinació del Consell Comarcal d’Osona.

 • 36 anys del Casal EL 'CASAL' DE CAN CODINA CELEBRA ELS 36 ANYS 7 d'abril de 2021

  El passat 1 d'abril el Casal va celebrar 36 anys de la seva obertura. Enguany, aquesta data s’ha escaigut amb la celebració del dijous Sant, una celebració important per a les persones que viuen a Can Codina perquè representa una important festivitat religiosa i l’arribada de la primavera. 

 • Compost COMPOST PER TANCAR EL CICLE DE LA MATÈRIA ORGÀNICA 6 d'abril de 2021

  A la Mancomunitat la Plana disposen d’una Planta de gestió de la matèria orgànica, una instal·lació de recepció i tractament de la fracció orgànica (restes de cuina i del jardí) que es recull mitjançant el sistema de recollida selectiva a tots els municipis mancomunats.

 • Presentació de 'LA FINESTRA' LA FINESTRA. ACOMPANYANT LES FAMÍLIES. 31 de març de 2021

  Ahir va tenir lloc la presentació del projecte 'A FINESTRA', una proposta oberta de formació i espai de trobada per compartir temàtiques, inquietuds i interessos educatius. Les activitats s’adrecen a totes les famílies.

 • CPA Tona EL CPA TONA ES PROCLAMA SUBCAMPIÓ DE CATALUNYA 30 de març de 2021

  Les noies del grup xou petit del CPA Tona, després d'un gran ball de molta dificultat, han aconseguit una magnifica segona plaça al campionat de Catalunya de patinatge artístic que s´ha celebrat aquest cap de setmana a Olot.

 • PLE ORDINARI DEL DIA 25 DE MARÇ DE 2021 26 de març de 2021

  Durant el ple es van aprovar la moció en favor del ple reconeixement dels drets de les persones trans i en suport de l’aprovació d’una llei trans estatal, i una segona moció de suport a l’Amnistia perquè el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal.

 • AMEP 74 MUNICIPIS, ENTRE ELS QUALS TONA, I 4 ENTITATS INTEGREN LA NOVA ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS I ENTITATS PER L'ENERGIA PÚBLICA (AMEP) 19 de març de 2021

  Impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com també assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos. Aquests són els principals objectius de la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP).

 • Agència de l'habitatge OBERTA LA CONVOCATÒRIA D'AJUTS PER AL PAGAMENT DEL LLOGUER PER A PERSONES DE MÉS DE 65 ANYS 17 de març de 2021

  Aquest mes de març s’ha obert la convocatòria de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya d’Ajuts per al pagament del lloguer per a persones grans (+65).

 • Mercat setmanal NOVES PARADES AL MERCAT SETMANAL DE TONA 16 de març de 2021

  A partir d'aquest proper divendres, 19 de març, el mercat setmanal incorporarà 4 noves parades al capdamunt del C. Major. S’hi podrà trobar una mostra de productors locals i d’iniciatives de l’economia social i solidària.

 • Llibres lliures LLIBRES LLIURES A TOT EL MUNICIPI 15 de març de 2021

  La Biblioteca Caterina Figueras, inspirant-se en la iniciativa de l’Associació Llibres Lliures de Catalunya, va impulsar l’abril del 2018 el seu propi Llibres Lliures.  Als ampits de les finestres del porxo de la Biblioteca la cultura lliure s’estén, donant una nova vida a obres literàries.

 • Portes obertes PORTES OBERTES DELS CENTRES EDUCATIUS DE TONA 4 de març de 2021

  Els centres escolars de Tona obren les seves portes per poder visitar-los abans de la preinscripció per al curs escolar 2021-2022.

 • PLE ORDINARI DEL DIA 25 DE FEBRER DE 2021 26 de febrer de 2021

  En el marc del ple del mes de febrer s’han aprovat els resultats i projectes guanyadors del Pressupostos Participatius 2020.

 • UAB SAGALÉS POSA EN MARXA UNA NOVA LÍNIA DE BUS QUE CONNECTARÀ TONA AMB LA UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA 11 de febrer de 2021

  Amb motiu de l’inici de les classes presencials a la Universitat Autònoma de Barcelona, Sagalés posa en marxa el dilluns 15 de febrer la nova línia de bus que connectarà Tona amb la universitat. 

 • Presentació resultats pressupostos participatius 2020 10 PROPOSTES GUANYADORES A LES VOTACIONS DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2020 3 de febrer de 2021

  Entre aquests projectes hi trobem la millora de l’entorn de l’escola l’Era de Dalt, una actuació que afavorirà la seguretat i el benestar d’infants i famílies.

 • Ple de 28 de gener de 2021 PLE ORDINARI DEL DIA 28 DE GENER DE 2021 29 de gener de 2021

  A l’inici del ple, d’acord amb el protocol aprovat, es comuniquen el nombre de feminicidis i altres assassinats de dones per violència masclista.  

 • CNOTona3 OBRIM EL CENTRE DE NOVES OPORTUNITATS PER A JOVES DE 16 A 24 ANYS DE TONA 26 de gener de 2021

  Els i les joves d’entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen i busquen una nova oportunitat ja es poden inscriure als diversos itineraris, especialitzats en diferents àmbits, per tal de formar-se, entrar al context laboral o retornar al sistema educatiu.

 • Comerç Irreductible_bicicleta elèctrica ÈXIT DE LA CAMPANYA DE NADAL 'COMERÇ IRREDUCTIBLE' 19 de gener de 2021

  La campanya ha estat molt ben acollida per la població i s'han rebut més de 2.900 butlletes, que han participat en el sorteig dels 32 premis que incloïen vals de compra, restauració, d’estètica i de cultura.

 • Ajuntament de Tona PLE ORDINARI DEL DIA 30 DE DESEMBRE DE 2020 31 de desembre de 2020

  A l’inici del ple, d’acord amb el protocol aprovat, es comuniquen el nombre de feminicidis i altres assassinats de dones per violència masclista.  Des del passat ple hi ha hagut tres nous assassinats per violència masclista. Han estat Núria González Gutiérrez, de 87 anys (Oviedo), una altra dona de nom i cognoms desconeguts i de 45 anys (Vinarós), i una tercera dona el passat 27 de desembre de la qual no se'n disposen les dades.

 • PAM1 PLE ORDINARI DEL DIA 26 DE NOVEMBRE DE 2020 27 de novembre de 2020

  Durant la sessió, que es va dur a terme de manera telemàtica per la situació de crisi sanitària causada per la pandèmia del COVID-19, es va aprovar, entre d’altres temes, el Pla de Mandat 2020 – 2023. Aquest document posa de manifest la voluntat de caminar cap una governança compromesa, pròxima i honesta que pugui afrontar amb valentia i responsabilitat els reptes actuals i de futur del poble.

 • Ple d'octubre de 2020 PLE ORDINARI DEL DIA 29 D’OCTUBRE DE 2020 2 de novembre de 2020

  La sessió es va dur a terme de manera telemàtica per la situació de crisi sanitària causada per la pandèmia del COVID-19, d’acord amb el que recull la modificació de la llei de bases de règim local, DA 3a de DL7/2020, de 17 de març, de mesures urgents en matèria de contractació pública, de salut i gestió de residus sanitaris, de transparència, de transport públic i en matèria tributària i econòmica.

 • Recollida durant la COVID19 COM HEM DE GESTIONAR ELS RESIDUS AMB EL COVID-19? 29 d'octubre de 2020

  Recomanacions sobre com fer la recollida i gestió dels residus durant la pandèmia.

 • Infoparticipa 2019. Lliurament de guardons. L'AJUNTAMENT DE TONA REP EL SEGELL INFOPARTICIPA 2019 28 de setembre de 2020

  La UAB ha distingit enguany la transparència dels webs de 122 ajuntaments, consells comarcals i diputacions amb el Segell Infoparticipa. Tona ha assolit un 94% de compliment dels 48 indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de Transparència del 2014.

Darrera actualització: 03.02.2021 | 08:16
Darrera actualització: 03.02.2021 | 08:16