Processos participatius

En aquest apartat podeu accedir als diferents processos participatius que s'han portat a terme a Tona.

Podeu participar i fer el seguiment de tots els processos participatius que es portin a terme en el municipi de Tona des de la plataforma de participació ciutadana DECIDIM TONA  https://decidim-tona.diba.cat/ )

 

CONSULTES I PROCESSOS PARTICIPATIUS ACTUALS

REGIDORIA OBERTA: LA FESTA MAJOR D'ESTIU 2021

T'agradaria formar part d'una comissió de festes que gestionés la festa major d'estiu?

Des dels Equips de Regidoria de Cultura i de Participació volem impulsar la creació d’una Comissió de Festes, oberta a totes les persones i entitats del municipi, per a la gestió de la Festa Major d’Estiu.

Vine!,proposa!, participa!

Dissabte 13 de març de 2021 a les 11.00 h reunió de debat i valoració a través de   https://meet.jit.si/FestaMajorTona2021

 Notícia a xarxes


REESCRIVIM LA HISTÒRIA

Del 3 de març de 2021 al 24 de març de 2021

Les regidories de Patrimoni, Feminismes i LGTBI i l'associació feminista Donaveu engeguen aquest procés participatiu a Decidim Tona per proposar espais, col·lectius i àmbits femenins, i dones que mereixen ser recordades, perquè el relat de la història de Tona sigui més igualitari i inclusiu. Participa!

Participa per proposar espais, col·lectius i àmbits femenins, i dones que mereixen ser recordades, perquè el relat de la història de Tona sigui més igualitari i inclusiu.

Notícia a xarxes

Cartell informatiu activitats 

Agenda actualitat

Informació consulta plataforma Decidim Tona

 

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE TONA 2020 

De l'1 d'octubre de 2020 al 31 de gener de 2021

Des de la Regidoria de Participació s’han definit els Pressupostos Participatius de Tona 2020 amb la finalitat que la ciutadania de Tona pugui decidir sobre la destinació de part dels recursos municipals, al mateix temps que ens permet fomentar la participació ciutadana, conèixer les necessitats de la població, apropar el pressupost i la gestió municipal a la ciutadania, facilitar i promoure la intervenció de la ciutadania en la definició i planificació de les polítiques públiques municipals, i afavorir la deliberació col·lectiva per prioritzar-les.

Els Pressupostos Participatius de Tona 2020 permetran que els veïns i veïnes de Tona puguin decidir el destí de 50.000 € del pressupost municipal de l'any 2021, presentant propostes i posteriorment votant la/les propostes finalistes.

L'Ajuntament de Tona aposta per la participació ciutadana i la transparència com a eines per apropar l'administració als veïns i veïnes de Tona, implicar a la ciutadania en la presa de decisions i millorar els canals de comunicació entre el consistori i la ciutadania.

Per aquest motiu hem incorporat la plataforma de participació ciutadana Decidim Tona , plataforma digital de la Diputació de Barcelona, que ens permetrà tant la presentació de propostes com la seva votació segura, i facilita l'accés de la ciutadania a tota la informació del procés en qualsevol de les seves fases.

QUI POT PARTICIPAR:

En la fase de presentació de propostes qualsevol persona major de 16 anys, tant si està empadronada al municipi de Tona com si no. També hi podran participar les entitats i col·lectius del municipi. No podran presentar propostes els partits polítics, coalicions electorals, membres de la comissió, ni els regidors/es.

En la fase de votació hi podran participar totes les persones majors de 16 anys i que estiguin empadronades a Tona. Només es permetrà una votació per cada document acreditatiu d’identitat.

Informació del procés a través de la plataforma Decidim Tona

Bases reguladores dels pressupostos participatius de Tona 2020

Díptic informatiu

Resultats votacions pressupostos participatius o accedint a la plataforma DECIDIM

Notícia resultats votacions

 

HISTÒRIC DE PROCESSOS PARTICIPATIUS

TENS PROPOSTES DE CANDIDATES ALS PREMIS MIL·LIARI I NOI DE TONA?

PREMI MIL·LIARI 2020:

Obrim el termini per a la presentació de propostes de candidates i candidats a l'atorgament del Premi Mil·liari 2020.
El Premi Mil·liari és un reconeixement públic que premia els mereixements especials, els beneficis que una determinada conducta o manera de fer hagi representat per a Tona, els serveis extraordinaris prestats al poble de Tona o la trajectòria d'una persona o persones que es consideri que ha beneficiat el poble de Tona o algun dels seus col·lectius.
Podeu presentar propostes a títol individual o en nom d'una entitat. Si tres entitats o 50 persones fan una proposta conjunta, la proposta passarà directament a la mesa de valoració. (Del 9 d'octubre de 2020 al 25 d'octubre de 2020)

Notícia a xarxes socials

Informació consulta plataforma Decidim Tona

Informe resultats consulta Premi Mil·liari 2020


PREMI NOI DE TONA 2020:

Obrim el termini per a la presentació de propostes d'entitats candidates a l'atorgament del Premi Noi de Tona 2020.
El Premi Noi de Tona és un reconeixement públic que premia la trajectòria o un fet destacable de les entitats o associacions del nostre terme municipal, per la seva participació activa en la promoció de la vida social del municipi o per la promoció de Tona més enllà dels nostres límits municipals.
Podeu presentar propostes a títol individual o en nom d'una entitat. Si tres entitats o 50 persones fan una proposta conjunta, la proposta passarà directament a la mesa de valoració. (Del 9 d'octubre de 2020 al 25 d'octubre de 2020)

Notícia a xarxes socials

Informació consulta plataforma Decidim Tona

Informe resultats consulta Premi Noi de Tona 2020

 

OPINA SOBRE ELS CRITERIS D'ATORGAMENT DE LES SUBVENCIONS A LES ENTITATS DE TONA

En l'actualitat s'ha vist la necessitat de modificar les bases reguladores per a la concessió de les subvencions en règim de concurrència competitiva per activitats educatives, esportives, culturals i de foment del comerç, consum i turisme amb la finalitat d'actualitzar, normalitzar i millorar els criteris objectius d'atorgament i amb l'objectiu final de beneficiar a més entitats i de maenra més eficient, atenent a criteris basats també en la percepció i/o necessitats de les enttiats. Amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana i implicar a la ciutadania en la gestió municipal, el procediment de modificació d'aquestes bases reguladores inclou un procés de participació de tots els ciutadans i ciutadanes, per tal que puguin donar la seva opinió i aportar propostes de criteris de valoració per a l'atorgament d'aquestes subvencions que siguin més adequats a les necessitats de les entitats i del municipi. (Del 4 de novembre de 2019 al 31 de desembre de 2019)

Informació del procés

Bases reguladores del procés

Informe de resultats del procés
 

CONSULTA SOBRE ELS HORARIS DE LA BIBLIOTECA

Volem conèixer l'opinió de la ciutadania de Tona sobre els horaris de la Biblioteca per tal d'oferir un horari més adequat possible a les seves necessitats. (Del 3 de desembre de 2019 al 16 de desembre de 2019)

Informació sobre la consulta

Resultats consulta


CONSULTA SOBRE QUINS TIPUS DE MÚSICA AGRADEN MÉS

Des de l'Equip de Regidoria d'Educació i Cultura es volen conèixer les opinions i preferències musicals per tenir-los en compte en la programació anual a Tona. (23 d'octubre de 2019)

Informació sobre la consulta
 

CONSULTA SOBRE PROPOSTES DE CANDIDATES O CANDIDATS AL PREMI MIL·LIARI

Des de l'Equip de Regidoria de Cultura i Educació s'obre aquesta consulta a la ciutadania de Tona per tal que aportin propostes de candidates o candidats al Premi Mil·liari d'enguany, premi que reconeix la trajectòria o la importància dels serveis d'una persona concreta en benefici de Tona o d'algun dels seus col·lectius. (Del 17 de setembre de 2019 al 26 de setembre de 2019)

Informació sobre la consulta

Resultats consulta
 

1ª EDICIÓ CONCURS TALENT TONENC 2019

L'Àrea de Joventut i la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme volen potenciar la participació dels joves del municipi, així com potenciar el talent del municipi, convocant el 1er Concurs de Talents sota el lema"Talent Tonenc". Una forma de demostrar el talent del municipi, d'una manera lúdica i festiva i alhora, dinamitzar el poble i donar a conèixer el talent del poble en l'inici de la setmana de la Festa de la Família. En una de les fases del concurs s'inclou un procés de participació ciutadana, mitjançant el qual es farà una votació popular per seleccionar a un//a dels/les finalistes que passarà a la gran final. (Del 18 de març de 2019 al 3 de maig de 2019)

Informació del procés

Bases reguladores del procés

Informe i Resultats procés participatiu
 

PLA ESTRATÈGIC TONA 2030

El projecte Tona 2030 s'inicia amb l'objectiu de consensuar el model de poble que volem i un full de ruta per als propers anys fruit del debat i la participació de moltes persones. És per això que s'ha convidat a participar en aquest procés de planificació estratègica a més de 200 persones, veïns i veïnes de Tona i representants de la societat civil, que són una mostra heterogènia de persones, de diferents edats, ideologies i àmbits professionals. La iniciativa Tona 2030 s'estructura a partir de la creació de 4 comissions de debat on participaran els convidats en funció de la seva expertesa i coneixement: economia, territori, talent i bon govern, persona i societat. (Del 20 de novembre de 2018 al 30 d'abril de 2019)

Diagnosi Tona 2030

Calendari

Acta Comissió Economia

Acta Comissió Territori

Acta Comissió Talent i bon govern

Acta Comissió Persona i societat_entitats, cultura, esports

Acta Comissió Persona i societat_salut, gent gran, joventut

Acta Comissió Persona i societat_joves

Resultats priorització propostes comissions

PROVA PILOT DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2018 

L’Ajuntament de Tona pretén impulsar i afavorir la participació ciutadana i la transparència en els assumptes de competència municipal. En aquest sentit, s'inicia un procés d’implementació dels pressupostos participatius amb l’objectiu de facilitar l’apoderament de la ciutadania. S’exposaran els 4 projectes que proposa el consistori perquè la ciutadania decideixi quin o quins cal executar amb la partida de 50.000 € del pressupost de 2019. (del 26 octubre al 2 de desembre de 2018).

Proposta 1 - Videovigilància

Proposta 2 - Pipi can

Proposta 3 - Enllumenat de Nadal

Proposta 4 - Arbrat

Informació sobre el procés

Bases reguladores del procés

Resultats prova pilot

 

PROCÉS PARTICIPATIU FESTA MAJOR 2018

Des de la Regidoria de Joventut de Tona s’inicia de nou un procés participatiu per programar la Festa Major d’aquest pròxim estiu.

Més informació sobre el procés participatiu

Darrera actualització: 10.03.2021 | 15:50