Si ho tens al cap, fes-ho realitat

Dijous, 14 de març de 2024 a les 01:00

Arriba una nova edició dels Pressupostos participatius de Tona, des d’ara, en format biennal. En aquesta edició es podrà decidir el destí de 50.000 € del pressupost municipal.

Després de les tres primeres edicions dels pressupostos participatius, arribem a la quarta edició, i primera d'aquest mandat, d’un procés participatiu consolidat per la ciutadania tonenca i que ja forma part de la cultura participativa del nostre poble.

En aquesta edició s’hi han incorporat canvis i millores sorgits de les aportacions realitzades per la Comissió de Participació (formada per ciutadania, entitats i representants polítics). La novetat principal és que el procés passarà a celebrar-se cada dos
anys, permetent així una millor execució de les propostes. L’altra novetat és que hi ha una partida dedicada exclusivament a activitats.

Es poden presentar idees d’actuacions de qualsevol àmbit municipal que beneficiïn el poble de Tona: inversions, projectes, accions i activitats. Les propostes es classificaran en dues categories:
1.- Activitats de petit format amb un pressupost de fins a 5.000 €.
2.- Actuacions més generals amb projectes, inversions i accions per millorar el poble en qualsevol àmbit amb un pressupost d’entre 5.001 i 45.000 €.

La fase de presentació de propostes s'iniciarà el 18 de març i finalitzarà el 30 d'abril, i es poden fer arribar presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, situada al 1r pis de l’Ajuntament de Tona o a través de la plataforma de participació ciutadana: participa311-tona.diba.cat. A més a més, s’habilitaran altres punts d’atenció presencial al municipi que es donaran a conèixer a través dels canals de comunicació municipals.

Per resoldre dubtes s'ha posat a disposició de la ciutadania el correu tona.participacio@tona.cat

Darrera actualització: 14.03.2024 | 12:51