INAUGURACIÓ DEL MONUMENT A LES PERSONES DONANTS DE SANG

Dijous, 24 de novembre de 2022 a les 00:00

El proper diumenge, 27 de novembre, a les 12.00 hores, tindrà lloc l’acte d’inauguració del monument a les Persones Donants de Sang a la cruïlla del carrer Torras i Bages amb el carrer Travessia. L’autor de l’escultura és Pere Parés Bartrina

La col·locació d’aquest monument ha anat lligada amb un procés de participació ciutadana. Així, s'ha portat a terme un procés participatiu per escollir el lloc o ubicació on es col·locaria aquesta escultura. Es van proposar tres llocs diferents del municipi on es podria col·locar, i la ciutadania va poder escollir el lloc a través d'una votació oberta des del dia 25 de maig de 2022 fins al dia 24 de juny de 2022.  La proposta més votada i, per tant, la guanyadora, va ser el carrer Torras i Bages (cantonada carrer Travessia).

Pel que fa al text que acompanya al monument, es va obrir de nou a la participació ciutadana per mitjà d’un concurs de textos, que es va portar a terme des del dia 17 d'agost fins al dia 30 de setembre de 2022, amb l’objectiu d’escollir el text que es col·locaria en el monument a les Persones Donants de Sang. Aquest text havia de tractar els temes de: donar sang, exemple de solidaritat, art i vida i camins de vida. La valoració del text guanyador la va elaborar un Jurat que estava format per diverses persones representants dels grups polítics municipals, dels equips de regidoria de Patrimoni i de Drets Socials, i una persona de l’àmbit de les lletres, la Gemma Romeu i Puntí, filòloga i escriptora.

A partir de la valoració del Jurat, els textos guanyadors han estat dos:

Sang és vida
La teva alegria és la meva alegria.
El teu dolor és el meu dolor.
La meva sang és la teva sang.

Gabriel Gracia Patiño

Solidaritat
Gràcies, amic o amiga desconeguda.
Una mica de tu em va salvar la vida,
amb el mateix gest jo en salvaré d’altres.

Montserrat Olmo Salas

 

 

 

Darrera actualització: 24.11.2022 | 12:24