Ple ordinari del mes de març

Dimecres, 27 de març de 2024 a les 00:00

La Colla de Diables rep el Premi Noi de Tona 2024.

Com cada sessió, l'inici ha estat marcat per la comunicació dels feminicidis i altres assassinats de dones per violència masclista a càrrec de Judit Sardà, regidora de feminismes, que va reiterar el compromís per erradicar qualsevol forma de violència contra les dones i de vetllar pel seu record.

Al moment de la celebració del ple del mes de març ja n'eren 21 els feminicidis i altres assassinats de dones durant l'any 2024, 5 a Catalunya i 16 a la resta de l’Estat Espanyol.

Atorgament Premi Noi de Tona 2024.

Guiu Grau va exposar els mèrits per atorgar el premi d’enguany a la Colla de Diables de Tona, que va rebre el suport d'una entitat i diverses persones a títol individual.
Entre els mèrits, que podeu consultar al document adjunt, el seu treball incansable per mantenir viva la tradició del foc a Tona, i la col·laboració activa en el cicle festiu del municipi.

Acord adoptat per unanimitat

Aprovació del Pla Estratègic de Subvencions 2024-2027 i Aprovació de les Bases reguladores per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva per a activitats esportives, educatives, culturals i socioeconòmiques.

Destaca l'ampliació de les línies d’actuació subvencionables i els treballs per facilitar i simplificar els tràmits i criteris per atorgar-les.

Acords adoptats per unanimitat

Aprovació de la Modificació del Reglament d'ús de les instal·lacions esportives de Tona.

El nou reglament incorpora el llenguatge no sexista i inclusiu, la normativa més recent aprovada, i els equipaments que fins ara n’estaven exclosos com l’skate park, el rocòdrom i el circuit de bicicletes del carrer Pep Ventura.

Acord adoptat per unanimitat

Aprovació del projecte executiu d'una instal·lació solar fotovoltaica d'autoconsum compartit a l'edifici Can Licus de Tona

Es tracta d'un projecte en la línia dels diversos ja executats a diverses cobertes d'equipaments municipals com el pavelló o l'Espai Muriel Casals, que permetrà poder optar a línies d'ajut o subvencions en el moment que es presentin.

Acord adoptat per unanimitat

Aprovació dels criteris de concessió de les Barraques de la Festa Major Jove 2024.

En paraules de Guiu Grau, regidor de joventut, ‘consoliden el model d'èxit iniciat fa dos anys i ofereixen eines d'autogestió a les entitats del municipi.’

 

Darrera actualització: 27.03.2024 | 09:36