Ple ordinari del mes de Març

Divendres, 31 de març de 2023 a les 00:00

El ple de l’Ajuntament de Tona va acordar, per unanimitat, atorgar el Premi Noi de Tona 2023 a l’Agrupació Sardanista de Tona.

Comunicació dels feminicidis i altres assassinats de dones per violència masclista
En el moment de celebració del ple, i segons l’última actualització, enguany hi ha hagut 19 feminicidis, 1 a Catalunya i 18 a la resta de l’estat espanyol.

Atorgament del Premi Noi de Tona 2023
El ple de l’Ajuntament de Tona va acordar, per unanimitat, atorgar el Premi Noi de Tona 2023 a l’Agrupació Sardanista de Tona, d’acord amb els mèrits recollits en el document adjunt al marge dret d’aquesta notícia.

Aprovació del Pla Local de Joventut de Tona 2022-2026
Guiu Grau, regidor de Joventut, en va exposar les línies bàsiques seguides per l’elaboració del pla, basant-se en els tres eixos vertebradors del pla: la cohesió i l’apoderament juvenil, les trajectòries educatives i laborals, i el suport transversal a les polítiques de joventut.

Les accions del pla s’emmarcaran en els següents àmbits:

  • Habitatge i emancipació
  • Salut i benestar emocional
  • Transicions juvenils
  • Participació i arrelament al territori
  • Inclusió i cohesió social
  • Promoció de la cultura, oci educatiu i temps de lleure
  • Comunicació i transformació digital
  • Igualtat de gènere i LGTBI

Aprovat per unanimitat
 

Aprovació del Pla d'Acció de Participació ciutadana
L’objectiu final d’aquest pla és promoure la participació dels veïns i veïnes en la definició de les polítiques municipals sota el paraigües de les "Regidories Obertes".

Aprovat amb els vots a favor d'Aixequem, ERCTona i PscTona, i l'abstenció de JuntsXTona

Aprovació de La Paraula del Poble
Fruït de la iniciativa d’Òmnium Osona, basada en un procés d’elecció d’una paraula local en col·laboració amb els diversos ajuntaments d’Osona, amb la voluntat d’incrementar la relació intergeneracional, afavorir el sentiment de pertinença al poble, i fer valorar la riquesa lingüística descobrint mots nous o en desús, i després del procés participatiu engegat, La Paraula del Poble escollida ha estat CASTELL.

Aprovat per unanimitat

Aprovació del projecte executiu d'actualització del sistema de climatització amb bomba de calor aerotèrmica de la Casa Consistorial del municipi de Tona

Aprovat amb els vots a favor d'Aixequem, ERCTona i PscTona, i el vot en contra de JuntsXTona

Darrera actualització: 21.07.2023 | 14:43