Dia mundial del Medi Ambient

Dilluns, 5 de juny de 2023 a les 00:00

Avui és el dia Mundial del Medi Ambient i com cada 5 de juny  des del 1972 es fa amb la finalitat de sensibilitzar a la població mundial sobre la importància de cuidar els nostres ecosistemes i fomentar el respecte al medi ambient.

Anualment es tria un tema central per a commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, i enguany la campanya porta com a lema: “Sense contaminació per plàstics”.

Nacions Unides alerta que cada any es produeixen 400 milions de tones de plàstic a nivell mundial, dels quals més de la meitat són plàstics d’un sol ús i menys del 10% es recicla. De tota aquesta quantitat de plàstic, entre 19 i 23 milions de tones acaben en rius, llacs i mars. Els microplàstics envaeixen l’aigua i l’aire i això incideix negativament en la salut de les persones, dels animals i del planeta.

Aquestes dades són insostenibles i per això el 2023, el tema del Dia Mundial del Medi Ambient se centra en el problema del plàstic. Des de l’ajuntament, animem a ser proactius i posar el nostre granet de sorra amb les accions més quotidianes com anar a comprar al comerç de proximitat de manera responsable, utilitzant bosses de roba o reutilitzables, carmanyoles... petites accions que contribuiran a combatre el canvi climàtic. Els productes plàstics d'un sol ús que resulten rebutjats o cremats no solament perjudiquen la salut humana i la biodiversitat, sinó que igualment contaminen tot tipus d'ecosistemes, des dels pics de muntanya fins al llit marí, alerta l'ONU. 

Darrera actualització: 21.07.2023 | 14:10