Il·luminació d’infraestructures en favor del Colangiocarcinoma

Dijous, 8 de febrer de 2024 a les 00:00

En commemoració del Dia Internacional de Conscienciació del Colangiocarcinoma (CCA), el pròxim dia 15 de febrer, l'Ajuntament de Tona, en col·laboració amb Osona Contra el Càncer i l'Associació de Tumors de Vies Biliars (ATUVIBI), s'uneixen per al quart any consecutiu per sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia rara i letal.

L'acte de sensibilització consistirà en la il·luminació de diverses infraestructures a Tona amb el color verd, símbol de suport al colangiocarcinoma. Aquest gest simbòlic recorda la lluita valenta de pacients com Maria Carme Molera, que va enfrontar-se a aquesta malaltia amb coratge i determinació. Així mateix, la il·luminació de color verd de les infraestructures públiques servirà com a recordatori de la necessitat de suportar la investigació i el tractament del colangiocarcinoma.

El colangiocarcinoma, conegut també com a càncer de les vies biliars, afecta només un petit percentatge de pacients oncològics a Espanya, representant només l'1% dels casos diagnosticats anualment. Malgrat la seva baixa incidència, la manca de comprensió i els recursos limitats han dificultat el tractament i la recerca d'aquesta malaltia.

Enguany, coincidint amb el Dia Mundial del Colangiocarcinoma, es durà a terme l'acte d'inauguració de l'Associació ATUVIBI a Madrid. Aquesta associació està formada per un grup valent de pacients i els seus familiars afectats per aquest càncer rar, entre ells Elisabeth Baucells, qui està promovent aquesta iniciativa. ATUVIBI té com a objectiu principal proporcionar suport integral als pacients i les seves famílies, així com promoure la conscienciació social sobre la importància de la investigació i els recursos per al colangiocarcinoma. Amb la participació activa d'oncòlegs especialistes, metges investigadors i pacients, ATUVIBI aspira a ser la veu unificada que impulsi el canvi necessari en l'atenció i consciència sobre aquest càncer rar.

Per a més informació sobre l'Associació ATUVIBI i altres iniciatives de sensibilització, us convidem a seguir-los a Instagram @atuvibi o a visitar la seva pàgina web: www.atuvibi.es.

 

Darrera actualització: 08.02.2024 | 11:05

Imatges