17 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBI-FÒBIA

Dimecres, 11 de de maig de 2022 a les 00:00

El proper dia 17 de maig, farà 32 anys que l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. Fins aleshores es considerava una malaltia que tenia cura i que s’havia de tractar.

En commemoració d’aquesta efemèride cada any es celebra aquesta data per reflexionar i denunciar les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Des de l’àrea de Feminismes i LGTBI ens sumem a la el iniciativa mancomunada i comarcal a partir d’una campanya per reflexionar i donar a conèixer les diverses formes de discriminació que viuen les persones LGTBI a la nostra societat. Cada dia i durant una setmana, des del dimecres 11 e maig fins el mateix dimarts dia 17 de maig es farà difusió a través de les xarxes socials d’una de les diverses formes de discriminació, començant per la lesbofòbia i seguint amb la la gaifòbia, la bifòbia, la transfòbia, la interfòbia, la acefòbia i finalment la LGTBI-fòbia.

La idea és visualitzar les diverses fòbies entorn la diversitat i denunciar el rebuig que viuen moltes persones per tenir relacions afectivo-sexuals, diversitats familiars, identitats i/o expressions de gènere diferents de la norma establerta socialment.

A Tona, i vinculades amb aquesta temàtica hi tindran lloc diverses activitats:

Divendres 13 de maig i 3 i 10 de juny
LUDOTECA GOLFA: ACTIVITATS A L'AIRE LLIURE "Sense embuts"
17 h a 19 a l’espai Muriel Casals

Dijous 19 de maig
XERRADA 'ELS CONTES I LES JOGUINES DE CASA' Parlem de com créixer al marge dels estereotips de gènere. Eines de coeducació per a les famílies.
18 h a 19.30 h a l’espai Muriel Casals  
A càrrec de Cristina Vila Peñuelas, d’ Igualtat Creativa

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL DEL MES "FE I LLIBERTAT. Un amor de clausura"
20.30 h  a la Sala La Canal
D' Ivana Marinić Kragić

 

Darrera actualització: 11.05.2022 | 09:09