ACORD PERQUÈ LA TORRE CIRERA-BERGADÀ I EL SEU JARDÍ SIGUIN MUNICIPALS

Dilluns, 3 d'abril de 2023 a les 00:00

Aquest divendres l'alcalde de Tona, Amadeu Lleopart i la regidora d'Hisenda, Judit Sardà, van presentar, acompanyats de representants de la família Cirera-Bergadà, l'acord pel qual la finca ubicada entre els carrers Lurdes i del Call passi a ser de titularitat municipal. 

L'acord, que porta treballant-se des de principis de mandat, es materialitzarà en forma de permuta. A canvi d'aquesta finca es cedirà a la família diverses parcel·les edificables en altres punts del poble, fins ara propietat de l'Ajuntament, que tenen un valor de poc més d'un milió d'euros. 

Pel què fa a la finca, urbanísticament estarà dividida en dues parts: un espai verd i un espai destinat a equipaments. A dia d'avui, la voluntat és que l'espai verd es converteixi en un parc públic el més aviat possible perquè els veïns i veïnes en puguin fer ús. Pel què fa a la parcel·la on actualment s'ubica la casa, que s'usarà com a equipament municipal, no se n'han definit encara els usos, que s'hauran de decidir en el futur. En aquest sentit, el govern va obrir la porta a realitzar un procés de participació ciutadana per fer-ho. 

Les dues parts van valorar molt positivament l'acord, que permetrà que els tonencs i les tonenques puguin fer ús d'aquest gran espai al centre del poble, tot reconeixent la facilitat amb la que s'han desenvolupat les converses. 

Darrera actualització: 03.04.2023 | 12:20