ACTIVAT EL PROTOCOL PER PREVENIR EL CONTAGI DEL CORONAVIRUS

Dijous, 12 de de març de 2020 a les 00:00

Es tanquen els equipaments esportius i culturals del poble, se suspenen activitats, i s’apliquen mesures preventives i de limitació de l’aforament en certs equipaments com a mesura preventiva.

D’acord amb les mesures que el Govern de la Generalitat demana que s’apliquin durant quinze dies –prorrogables– en relació amb el risc de contagi del coronavirus, l’Ajuntament de Tona ha emès un BAN d’acord amb el qual s’ha procedit a:

  • Tancar els equipaments esportius del municipi (pavelló i zona esportiva), per l’ús que en fan grups de diversa procedència, per la compartició de sanitaris, etc., atès que no es pot garantir un nivell recomanable de salubritat.
  • Tancar els equipaments culturals del poble (sala La Canal, sala polivalent de Can Codina, sala Mossèn Pere Devesa, espai socioeducatiu El Castell (cargoles) i locals d’ús compartit per entitats de l’edifici de l’ajuntament) per l’ús que en fan grups de diversa procedència, per la compartició de sanitaris, etc., atès que no es pot garantir un nivell recomanable de salubritat. D’altra banda, alguna activitat no compleix les mesures oficials –a dia d’avui– relatives a l’aforament i la distància prudencial.
     
  • Suspendre les activitats de l’Espai Familiar, i totes les que van adreçades a la gent gran, ja que s’adrecen a col·lectius especialment vulnerables. 
  • Aplicar mesures preventives d’higiene i de control de l’aforament a la Ludoteca Jocs, el Punt Jove, la Biblioteca Caterina Figueras, l’Aula Oberta i el Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses.
  • Mantenir el mercat setmanal –si, els propers dies, no hi ha una ordre en sentit contrari. De moment s’estan complint els criteris marcats per la Generalitat.

D’acord amb aquestes mesures, algunes de les activitats que es veuran afectades són les competicions i entrenaments de les entitats esportives, la programació estable de la Canal, incloent-hi els espectacles d’El Pot Petit, Peter Shub i el documental del mes (19 de març), o la festa de Pasqua de la gent gran.

A més, s’ha recomanat a l’Associació de Jubilats la suspensió de les activitats que tenia programades, a l’Associació La Nota la suspensió de la calçotada que tenia prevista per al dissabte 21 de març, i que no es faci la trobada d’esplais que s’havia de portar a terme al municipi els dies 21 i 22 de març.

Els equipaments que restaran oberts hauran de seguir les directrius del Departament de Salut en relació amb la higiene i amb l’aforament.

Per últim, es recomana a les residències de gent gran de Tona de restringir les visites, de no acceptar el fet de visitar diverses persones alhora, i fer efectiva la prohibició d’accedir a les instal·lacions a persones malaltes, atès que el col·lectiu de gent gran és considerat un col·lectiu de risc davant del virus. De tota manera, trobareu la llista d’indicacions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a les residències.

Agraïm la vostra comprensió i col·laboració a fi de poder gestionar bé aquesta situació epidemiològica, i us emplacem a seguir els canals d’informació oficials per a noves informacions al respecte.

*Pots consultar el BAN al document adjunt a la columna dreta.

 

 

Darrera actualització: 12.03.2020 | 15:22