Aprovació del pressupost municipal per a l’exercici 2024

Divendres, 8 de març de 2024 a les 00:00

Aprovat el Pressupost Municipal per a l’exercici 2024 per un import de 9.931.313,95 euros.

Judit Sardà, regidora d’hisenda, va ser la responsable d’exposar el procés d’elaboració del pressupost municipal i desgranar el contingut de la previsió econòmica-financera que haurà de regir l’exercici 2024.
(Podeu consultar dades diverses del pressupost al document adjunt).

Segons Sardà, el pressupost aprovat és equilibrat i eficient, amb un endeutament sota mínims i un romanent a màxims, amb una càrrega fiscal a la ciutadania per sota de la mitjana d’Osona i Catalunya.

Considera també que “amb aquest pressupost podem mantenir els serveis que actualment presta l’Ajuntament i fer realitat les noves accions previstes pel Pla d’Actuació de Mandat aprovat”, així com afrontar les inversions previstes al pressupost.

Per Tona Avança, les intervencions d'Anna Monells, Marc Vidal i Josep Salom, van servir per exposar que els ingressos previstos al pressupost 2024 no els consideren reals respecte als dels darrers exercicis i hi veuen una sobrevaloració que no té en compte la conjuntura actual. En referència a les despeses, el consideren un pressupost poc ambiciós en les inversions de clavegueram, assumptes de seguretat com les càmeres, o en l’àmbit de la neteja i la inversió en via pública. Finalment, van insistir en la necessitat d'actuar en la contenció de la despesa, perquè no actuar-hi pot suposar greus problemes futurs.

Després del debat corresponent el Pressupost Municipal per a l’exercici 2024 va ser aprovat amb els vots a favor d’Aixequem Tona, ERC Tona i Junts per Tona per un import de 9.931.313,95 euros en el capítol d’ingressos i la mateixa quantitat en el capítol de despeses, i els vots en contra de Tona Avança.

Darrera actualització: 08.03.2024 | 10:09